Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Vodice

Grad osigurao više novca za udruge

Ugovore je potpisala gradonačelnica Vodica Nelka Tomić
1/7
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Ukupno će za potrebe sportskih udruga iz vodičkog gradskog proračuna biti izdvojeno 1,806.000 kuna

Gradonačelnica Vodica dr. med. Nelka Tomić potpisala je ugovore s predsjednicima gradskih udruga koje su ispunile tražene uvjete i ostvarile pravo sufinanciranja svojih programa sredstvima iz gradskog proračuna. 

Razminiranje Vodice I službeno, Grad je čist od mina

U ovoj će se godini iz gradskog proračuna sufinancirati rad jedanaest kulturnih udruga. Većini udruga odobrena su sredstva na razini 2018. godine, osim Vodičkoj glazbi i Likovnoj udruzi More kojima je odobreno nešto više novca. Tako je za potrebe kulturnih udruga iz gradskog proračuna ukupno izdvojeno 386.000 kuna, odnosno 15.000 kuna više nego u prošloj godini.

Također, za potrebe pet humanitarnih udruga koje djeluju na području Grada Vodica ove će se godine izdvojiti 17.000 kuna više nego u protekloj godini, ukupno 140.000 kuna. Povećanje se odnosi na veće izdvajanje za potrebe župnog Caritasa te za potrebe djelovanja Centra za socijalnu inkluziju koji do sada nije primao pomoć iz gradske blagajne.

Ostalih 19 udruga civilnog društva primat će potporu na razini prijašnjih godina, osim Udruge roditelja i djece Zlatne ribice na otoku Prviću kojoj je odobreno nešto više sredstava. Ove će se godine iz gradskog proračuna sufinancirati i rad tri nove civilne udruge: Udruga mladih Bokon i Udruga mladih Srima te Hrvatski domobran. Tako će za potrebe ostalih udruga civilnog društva biti izdvojeno 25.000 kuna više nego lani, odnosno ukupno 436.000 kuna.

Za potrebe sportske kulture ove je godine Grad Vodice osigurao 202.000 kuna više u odnosu na prošlu godinu. Povećanje gradske potpore osjetit će Nogometni klub Vodice, Ženski košarkaški klub Vodice, Jedriličarski klub Tijat, Malonogometni klub Heroji 2007, Brdsko-biciklistički klub Orlov krug, Karate klub Okit, Vaterpolo klub Vodice i Atletski klub Okit-Vodice. Novi SRK koji će dobivati gradsku potporu je klub Balans. Ukupno će za potrebe sportskih udruga iz vodičkog gradskog proračuna biti izdvojeno 1,806.000 kuna.

kanalizacija radovi europski novac Odobren novac za projektnu dokumentaciju kanalizacijske mreže Vodice-Srima-Prvić Festival glumaca amatera u Vodicama Festival Glumci amateri nagodinu svih šest dana u Vodicama