Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Festival

Glumci amateri nagodinu svih šest dana u Vodicama

Festival glumaca amatera u Vodicama
Foto: Grad Vodice
Naredno izdanje Festivala održat će se dva uzastopna vikenda krajem svibnja 2019. godine, od 17. do 19. i od 24. do 26. u vodičkom Kulturnom centru

Sljedeće će se godine, 59. Festival hrvatskih kazališnih amatera u cijelosti održavati u Vodicama. Naime, na prijedlog Hrvatskog sabora kulture kao krovnog organizatora ovog nacionalnog događaja koji već više od pola stoljeća prezentira najbolja dramska ostvarenja hrvatskih amaterskih kazališta i udruga te uz pristanak i oduševljenje vodičkog Pučkog otvorenog učilišta i Grada Vodica kao suorganizatora i pokrovitelja, dogovoreno je da se naredno izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera održava dva uzastopna vikenda krajem svibnja 2019. godine, od 17. do 19. i od 24. do 26. u vodičkom Kulturnom centru.

Dječji vrtić Vodice Vodice Obnova starog i gradnja novog gradskog vrtića

Na Festival se svake godine prijavi više od 170 predstava od kojih stručno ocjenjivačko povjerenstvo odabere 22 najbolje koje svojom kvalitetom i izvrsnošću zaslužuju uvrštavanje na repertoar ovog Festivala, najveće nacionalne smotre kazališnih amaterskih uspješnica. Kako se radi o amaterima kojima gluma i kazalište nisu izvor prihoda, izabrane predstave se igraju dva uzastopna vikenda. Posljednjih godina jedan dio Festivala se održavao u Pazinu, a drugi u Vodicama.

Zadovoljni petogodišnjom vrlo uspješnom suradnjom s vodičkim Pučkim otvorenim učilištem koje se iskazalo kao pouzdan i vrijedan suorganizator te s Vodicama koje kao jedna od vodećih turističkih destinacija na Jadranu ima dobre mogućnosti smještaja i izvanpansionske ponude, Hrvatski sabor kulture se odlučio ponuditi Vodicama jedinstveno održavanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

Pokazna vježba u Vodicama PUNTA 2018. Pokazna vježba u Vodicama

Tako, sljedeće godine, umjesto tri, Vodice imaju šest dana vrhunskog kazališnog užitka. U zgusnutom programu, vodička publika i gosti moći će besplatno pogledati više od dvadeset najboljih amaterskih predstava. Većina predstava bit će odigrana u Kulturnom centru, ali u planu je i izvedba manje scenski zahtjevnih na gradskom trgu.

Posjet Vodicama Prijem kod gradonačelnice Mladi Čišćani u obilasku Vodica