Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Vodice

Obnova starog i gradnja novog gradskog vrtića

Dječji vrtić Vodice
Foto: Grad Vodice
Grad je za izgradnju novog vrtića odabrao građevinsko zemljište u svom vlasništvu koje se nalazi u Doćinama u užem središtu Vodica

Grad Vodice potpisao je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ugovor o sufinanciranju izgradnje novog dječjeg vrtića u Vodicama. Grad Vodice je za izgradnju novog dječjeg vrtića na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada koje se nalazi u Doćinama u užem središtu Vodica, ukupne površine 3217 m², pripremio svu potrebnu dokumentaciju i dobio građevinsku dozvolu te osigurao potrebna sredstva za prvu fazu izgradnje u Gradskom proračunu.

Projekt je odlučilo sufinancirati i navedeno Ministarstvo s 1,200.000 kuna. Prema projektu sam objekt trebao bi biti veličine 2474 m² bruto površine i zadovoljavati sve propisane standarde suvremenih predškolskih ustanova.

Obnova u Betini Betina U ulici Stjepana Radića sanirani nogostup, javna rasvjeta i hortikultura

Također, u tijeku je nastavak energetske obnove i uređenja ravnog dijela krova matične zgrade jedinog vodičkog dječjeg vrtića u koji Grad Vodice kontinuirano ulaže posljednje dvije godine. Do sada je završena sanacija kosih krovnih ploha koje su bile dotrajale i čijom obnovom je riješen najproblematičniji dio dnevnog boravka. Ti su radovi stajali 790.000 kuna bez PDV-a. Sada slijedi III faza radova na ravnom dijelu krovišta čime će se značajno poboljšati energetska svojstva zgrade i omogućiti ušteda potrošnje energije za grijanja i hlađenja.

Nakon što je Grad Vodice proveo javni natječaj, za izvođača radova III faze obnove i uređenja odabrano je Trgovačko društvo Inovator d.o.o. iz Šibenika, a procijenjena vrijednost radova iznosi 441.000 kuna bez PDV-a.

Plava plaža kupališna sezona Na dvjema gradskim plažama vijore se Plave zastave