Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Vodice

I službeno, Grad je čist od mina

Razminiranje
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Tijekom razminiranja pronađene su 254 mine i 116 različitih vrsta ubojnih sredstava

U prostorijama Grada Vodica održan je sastanak predstavnika Grada s predstavnikom Hrvatskog centra za razminiranje – podružnice jug, dr.sc. Josipom Čerina. Tema sastanka bila je razminiranje površina na području Grada Vodica. Prema iskazu gospodina Čerine razminirane su sve minsko sumnjive površine na vodičkom području ukupne površine 7,2 km² za što je utrošeno nešto više od sedamdeset milijuna kuna.

Razminiranje u Lici Lika Nastavlja se razminiranje poljoprivrednih površina

Tijekom razminiranja pronađene su 254 mine i 116 različitih vrsta ubojnih sredstava. Na žalost, nakon rata dogodilo se pet minskih incidenata u kojima je stradalo šest osoba, od kojih troje smrtno. Hrvatski centar za razminiranje više ne raspolaže s informacijama minske opasnosti na prostoru Grada Vodica, međutim, ako netko od građana ipak naiđe na eksplozivne ostatke, mole da se o tome obavijesti hitna služba 112 ili policija 192 radi njihova uklanjanja.

Pokazna vježba u Vodicama PUNTA 2018. Pokazna vježba u Vodicama Festival glumaca amatera u Vodicama Festival Glumci amateri nagodinu svih šest dana u Vodicama