Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Lika

Nastavlja se razminiranje poljoprivrednih površina

Razminiranje u Lici
Foto: Ličko-senjska županija
U ovu smo godinu ušli sa 411,5 km2, a sada imamo 381,2 km2 miniranih površina i sve ovo smo uspjeli zahvaljujući ovim tvrtkama i njihovim zaposlenicima - rekao je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan

Zamjenik župana Ličko-senjske županije Vice Nekić održao je sastanak s predstavnicima svih tvrtki ponuditelja razminiranja poljoprivrednih zemljišta na području Ličko-senjske županije. Ukupna vrijednost radova je 87,5 milijuna kuna, a zamjenik župana se zahvalio svim prisutnima.

Program razminiranja poljoprivrednog zemljišta financira se iz Programa ruralnog razvoja RH koji se financira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

porezna uprava u Gospiću Gospić Porezna uprava u obnovljenom uredu

Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan pozdravio je okupljene i istaknuo detalje vezane uz postupak razminiranja.

- Moram napomenuti da smo početkom ove godine ušli sa 411,5 km2, a sada imamo 381,2 km2 i sve ovo smo uspjeli zahvaljujući ovim tvrtkama i njihovim zaposlenicima. Bogu hvala nije bilo nezgoda niti bilo kakvih nesreća. Molim sve da obratite pažnju, prije ovog prijema su mi rekli da su u Sisačko-moslovačkoj županiji pronašli jako puno mina. Što se tiče LSŽ, 1. siječnja smo ušli sa 138 km2, trenutno smo na 129km2 i to smo riješili mimo fonda za ruralni razvoj - kazao je Modrušan pozvavši još jednom sve na dodatni oprez.

Nakon prigodnih riječi zamjenika župana i ravnatelja HCR-a uslijedilo je potpisivanje Ugovora.

Potpisani ugovori o razminiranju Potpisani ugovori Do kraja godine razminirat će se sva poljoprivredna područja u SMŽ Povrat novca za zgradu u Betini Za obnovu društvenog doma u Betini Općini vraćeno 1,17 milijuna kuna