Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Potpisani ugovori

Do kraja godine razminirat će se sva poljoprivredna područja u SMŽ

Potpisani ugovori o razminiranju
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
U protekle dvije godine s gotovo 150 milijuna kuna uz Europskog fonda za ruralni razvoj razminirano je u Sisačko-moslavačkoj županiji više od 20 kvadratnih kilometara, a nakon ovogodišnjeg razminiranja ostat će još 62,5 kilometara minski sumnjive šumske površine

Do kraja ove godine Sisačko-moslavačka županija trebala bi očistiti od mina sve minski sumnjivo poljoprivredno zemljište na svom području.

U petak su s tri tvrtke za razminiranje potpisani ugovori vrijedni 12,5 milijuna kuna i kojima će se razminirati 1,31 kvadratni kilometar, a uslijedit će potpisivanje još tri takva ugovora za razminiranje dodatnih 1,3 kvadratna kilometra. Novac za te ugovore, ukupno 25 milijuna kuna, osiguran je bespovratnom potporom Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

posao web dizajn i programiranje Besplatni programi obrazovanja za mlade nezaposlene osobe

"Ova prva tri ugovora vrijedna su gotovo 13 milijuna kuna i odnose se na poljoprivredne površine u naselju Kobiljak u Općini Dvor, poljoprivredne površine uz naselja Gradusa Posavska i Brđani Cesta u Općini Sunja te poljoprivredne površine u naseljima Ostojići i Gornji Žirovac u Općini Dvor", rekao je prilikom potpisivanja ugovora sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. 

U protekle dvije godine s gotovo 150 milijuna kuna uz Europskog fonda za ruralni razvoj razminirano je u Sisačko-moslavačkoj županiji više od 20 kvadratnih kilometara, a nakon ovogodišnjeg razminiranja ostat će još 62,5 kilometara minski sumnjive šumske površine.

"Dobar je pokazatelj što u Hrvatskoj ove i prošle godine nije bilo minskih incidenata niti stradavanja od mina. To je rezultat toga što se tvrtke za razminiranje mogu posvetiti svom core businessu jer ima posla na razminiranju, ali i rezultat edukacija koje provodimo", rekao je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan.

Jedna od mjera odnosi se i na investicije u proizvodnji Županijske mjere za razvoj gospodarstva i turizma Poduzetnicima ove godine na raspolaganju gotovo 11 milijuna kuna