Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Uključeno je oko 120 osoba koje su samci ili se ne mogu sami o sebi brinuti

Hvidrin projekt Zaželi otvorit će u Novskoj 20 novih radnih mjesta

storyeditor/2024-03-22/novska_b_slager_nikola_cutuk_pixsell_PXL_190324_111914481.jpg
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL Ministar rada Marin Piletić predsjedniku novljanske Hvidre Ivici Vuliću uručio je ugovore o realizaciji programa Zaželi

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je u Novskoj predsjedniku udruge Hvidre Novske Ivici Vuliću ugovor za provedbu projekta Zaželi, u sklopu kojeg će se iduće tri godine zaposliti 20 žena, a koje će voditi brigu o starijim osobama na novljanskom području.

– Čestitam Hvidri na otvaranju 20 radnih mjesta i uključenju velikog broja korisnika koji će biti obuhvaćani projektom Zaželi kroz iduće tri godine na području Novske. Dokaz je to održivosti ovog programa u Hrvatskoj. – rekao je ministar Marin Piletić prilikom potpisivanja ugovora.

– Svako radno mjesto puno znači za naš grad i našu sredinu pa tako i ovih 20 koja se otvaraju projektom Zaželi u iduće tri godine. Čestitam Hvidri jer je do sada svaki projekt Zaželi, financiran sredstvima Europske unije, koji je uz podršku Vlade RH realiziran na području grada Novske, itekako dobro došao našim starijim sugrađanima. Bio im je velika pomoć i podrška, a tako će sigurno biti i sa ovim projektom uz 20 novih radnih mjesta i to iz kategorije teže zapošljivih žena – rekla je gradonačelnica Novske Marija Kušmiš.

Ivica Vulić napomenuo je kako se novljanska Hvidra prvi put javila na projekt Zaželi i uspjela je dobiti sredstva.

– Vrijeme je takvo da imamo sve više starijeg stanovništva o kojemu trebamo brinuti. Zahvaljujem ministru Piletiću i novljanskoj Razvojnoj agenciji NORA koja nam je pomogla jer smo se prvi put prijavili. U uspjehu prijave je NORA odigrala najveću ulogu, a prijavili smo se zajedno s Gradom Novskom koji nam je i partner. Zaposlit ćemo 20 osoba, koje će obilaziti naše starije sugrađane. Tu će biti uključeno oko 120 osoba koje su samci ili su u godinama kada ne mogu sami o sebi brinuti i trebaju pomoć kod obavljanja svakodnevnih poslova – dodao je Vulić napomenuvši kako se projekt Zaželi do sada provodio u trajanju od jedne godine, a od sada je trajanje svakog pojedinog projekta produljeno na tri godine. 

storyeditor/2024-03-22/a_skela_foto_kristijan_toplak.jpg Nova skela I skelarenje u Križnici je kulturno dobro storyeditor/2024-03-21/cazma_b2_foto.jpg Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara Za radove na crkvi sv. Marije Magdalene 400.000 eura storyeditor/2024-03-22/bjelovar_a_ministar_i_brajdic.jpg "Sve predmete koji su dospijevali u Zagreb od sada ćemo mi rješavati" Grad Bjelovar preuzima upravljanje dijelom nekretnina u vlasništvu RH