Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
heroina hrvatskog paraolimpizma

I Anđela Mužinić dobiva svoju brončanu ploču na šetnici

Anđela Mužinić
1/2
Foto: Grad Split
"U Varaždinu gdje je bila na rehabilitaciji otkrila je stolni tenis. Od tada su krenuli njezini veliki sportski uspjesi. Nezaustavljiva je!"

Osvajačicu brončane medalje na Svjetskom pojedinačnom parastolnoteniskom prvenstvu, mladu Splićanku Anđelu Mužinić primio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Anđeli je to deseta medalja s velikih svjetskih natjecanja i sada, nakon Svjetskog prvenstva u slovenskom Celju, ona zauzima visoko peto mjesto na svjetskoj rang listi.

"Draga Anđela, uz vaše dopuštenje želim da na šetnicu Zapadne obale postavimo brončanu ploču s vašim imenom i da stoji među pločama ostalih splitskih olimpijaca. Ipak, vi ste puno više od olimpijske medalje koju ste osvojili. Puno toga ste prošli u životu i sada svima nama, posebno onima mladima, pružate nešto jako važno – nadu. Srčani ste i jaki, osoba ste snažnog duha koja je pokazala da se ima smisla boriti i onda kada je teško u životu“, kazao je gradonačelnik heroini splitskog i hrvatskog paraolimpizma.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell/Ilustracija

Istaknuo je kako je obveza cijelog društva, države i gradova, ali i medija, da prepoznaju izuzetne ljude koji, poput Anđele, svojim djelima pružaju inspiraciju i ne priznaju nedaće. Skromna i samozatajna Anđela gradonačelniku je rekla kako je u Zagrebu uspješno spojila sportske obveze i studiranje te da, bez obzira na sve, živi punim plućima.

"Sada ću se malo odmoriti od stolnog tenisa kako bi riješila nekoliko ispita na fakultetu, a potom slijedi priprema za Europsko prvenstvo koje je iduće godine", najavila je Anđela svoja nova sportska natjecanja.

Otkrila je i kako je uoči natjecanja u Celju bila nervozna i pod stresom, a potom je pokazala gradonačelniku kako izgleda osvojena brončana olimpijska medalja sa Svjetskog prvenstva.

zamijenit će najstarije autobuse Do idućeg ljeta Splićane će prevoziti 52 nova autobusa

Anđelin otac Željan prisjetio se njezinih ponovnih životnih i sportskih početaka nakon teške prometne nesreće prije koje je sanjala karijeru uspješne odbojkašice.

"U Varaždinu gdje je bila na rehabilitaciji otkrila je stolni tenis. Od tada su krenuli njezini veliki sportski uspjesi. Nezaustavljiva je" ispričao je tata Željan.

Trenerica Mirela Šikoronja Ivančin otkrila je kako Anđela toliko predano trenira da je doslovno mora tjerati s terena. Oduševljenje velikim uspjehom splitske paraolimpijke nisu skrivali ni Mijo Bakić i Hrvoje Kujundžić iz splitskog Športskog saveza invalida, a čestitkama se pridružio i voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić.

grad split Grad dobiva više od 2000 novih parkirnih mjesta