Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Grad Slatina isplatio 436.000 kuna potpore

I dalje raste broj novorođenčadi na području Slatine

Foto: Pixabay
Pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta ostvaruje jedan od roditelja, odnosno skrbnika koji je državljanin Republike Hrvatske te koji ima prebivalište na području Grada Slatine najmanje godinu dana

Na slatinskom području i dalje je u porastu broj novorođenih beba. Proizlazi to iz statistike Grada Slatine o isplaćenoj jednokratnoj pomoći za opremu novorođenčadi.

Za prvu bebu 3000 kuna

Po tome, u 2019. godini na slatinskom je području rođeno 76 beba za koje je roditeljima, odnosno skrbnicima isplaćeno 279.000 kuna. U 2020. godini bilježi se porast novorođenčadi i rođeno je 26 beba više u odnosu na prethodnu godinu. Tako je Grad Slatina tijekom 2020. godine za 102 bebe isplatio jednokratne pomoći za opremu novorođenčadi u visini od 389.000 kuna.

Blagi porast novorođenih beba zabilježen je i u 2021. godini, u kojoj je Grad Slatina za 109 rođenih beba isplatio jednokratne pomoći za opremu novorođenčadi u visini od 425.000 kuna.

– Trend porasta novorođenih beba nastavio se i u ovoj godini u kojoj je rođeno 113 beba te je Grad Slatina u 2022. u svrhu jednokratne pomoći za opremu novorođenčadi obiteljima koje su dobile prinove na području grada Slatine isplatio potpore u ukupnom iznosu od 436.000 kuna – navode u slatinskoj gradskoj upravi.

Prema odluci gradonačelnika Denisa Ostrošića, potpora za prvo dijete tijekom ove godine iznosi 3000 kuna, za drugo 4000, a za treće i svako sljedeće dijete 5000 kuna.

Pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta ostvaruje jedan od roditelja, odnosno skrbnika koji je državljanin Republike Hrvatske te koji ima prebivalište na području Grada Slatine najmanje godinu dana.

Pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenčadi pokreće se zahtjevom putem aplikacije e-Novorođenče pri prijavi djeteta u Matičnom uredu.

Pomoć sugrađanima

– Budući da godina još nije zaključena, bilo bi mi drago da ove brojke i povećamo te da se rodi još koja beba na slatinskom području. Rado ćemo potporom za opremu novorođenčadi priskočiti u pomoć našim sugrađanima koji će postati roditeljima u ovom blagdanskom mjesecu, mjesecu radosti, nade i darivanja – istaknuo je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

Inače, od 1. siječnja 2019. godine na snazi je Odluka o jednokratnoj pomoći za opremu novorođenčadi na području Grada Slatine kojom se Grad Slatina prema novim iznosima pomoći svrstao u vrh ljestvice gradova u Republici Hrvatskoj. U pravcu povećanja nataliteta i demografske obnove, Grad Slatina povećao je tada iznos koji se odnosi na pomoć za svako novorođeno dijete za 1000 kuna.

Prijavljen na natječaj Park za vježbanje na otvorenom Za gradnju dvorane pri OŠ Josipa Kozarca u Slatini Grad je darovao zemljište Županiji Slatina će dobiti novu sportsku dvoranu Pročelnik UO-a za gospodarstvo grada Vinkovaca Hrvoje Niče: Gospodarstvenici mogu računati na potpore Grada