Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Garešnica domaćin dvodnevnog kolegija

I lokalne sredine sve više pomažu poljoprivrednicima

Foto: GAREŠNICA
Kolegij Službe za stručnu podršku Ministarstva poljoprivrede je dio redovnih susreta voditelja županijskih ispostava iz cijele zemlje koji se održavaju svaka tri mjeseca

Garešnica je domaćin dvodnevnog kolegija Službe za stručnu podršku Ministarstva poljoprivrede. Dio je to redovnih susreta voditelja županijskih ispostava iz cijele zemlje koji se održavaju svaka tri mjeseca, a u ovom kvartalu organizator susreta je  bjelovarsko-bilogorska ispostava koju vodi Dražen Cerjanec. Ta je županija vrlo važna kad je riječ o poljoprivredi te je važan dio Strateškog plana do 2027. godine.

– Imamo nove zadaće, prvenstveno u smislu transfera znanja i inovacija našim poljoprivrednicima. I za to se pripremamo jer su pred nama brojni izazovi – rekla je voditeljica uprave Jelena Đugum.

- Inače, ova služba, prepoznatljiva kao savjetodavna, posljednje dvije i pol godine je u sastavu Ministarstva poljoprivrede. Od početka 
pandemije, a posebno u vrijeme trenutačnih ratnih sukoba, sve je aktualnije pitanje samodostatnosti svake države. Hrvatska o tome promišlja - kaže državni tajnik Zdravko Tušek i ističe da je cilj jačati poljoprivredna gospodarstva,  prehrambenu industriju, ali povećati i vrijednost proizvodnje ove grane.

Da se i u lokalnoj sredini sve više želi pomoći poljoprivrednicima na skupu je istaknuo i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, podsjetivši da su im u sklopu  gradskog proračuna osigurane potpore.