Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
projekt vrijedan 50 milijuna kuna

Ide natječaj za gradnju nove osnovne škole

Foto: Robert Mihaljević
Buduća škola na Podolicama, prema idejnom rješenju arhitekta Hrvoja Njirića, imat će 16 učionica i sportsku dvoranu

Idućeg proljeća počinje gradnja nove osnovne škole na Podolicama u Koprivnici, a prvi učenici u njoj bi na nastavu trebali krenuti na jesen 2022. Riječ je o projektu vrijednom više od 50 milijuna kuna.

unatoč pandemijskoj krizi U prvih pet mjeseci više obrta otvoreno nego zatvoreno

Detalje i hodogram aktivnosti predstavili su prošli tjedan gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik za izgradnju grada Tomislav Golubić na mjestu gdje će se škola graditi, u Vinodolskom odvojku na Podolicama. Idejno rješenje škole s popratnim dokumentima upućeno je na savjetovanje, nakon čega se raspisuje javni natječaj za izradu svih projekata i gradnju.

Buduća škola na Podolicama, prema idejnom rješenju arhitekta Hrvoja Njirića, imat će 16 učionica i sportsku dvoranu. No, nova škola neće sama osigurati jednosmjensku nastavu u Koprivnici jer su nužna dodatna ulaganja u proširenje kapaciteta postojećih školskih zgrada.

– I s novom školom nedostajat će nam sedam do osam učionica za jednosmjensku nastavu. Obavili smo prve sastanke i sve bismo trebali riješiti u idućim godinama – objasnio je gradonačelnik.

Ulaganja Za sanaciju poda školske dvorane 4,5 milijuna kn

Moguće je, kaže, da se dograde sve tri osnovne škole u Koprivnici, a realizacija tih projekata mogla bi početi već iduće godine. Na pitanje hoće li se uvesti jednosmjenska nastava već od jeseni 2022. godine, gradonačelnik je odgovorio kako bi to ipak moglo biti godinu kasnije. Pročelnik Tomislav Golubić objasnio je kako bi se najpovoljniji ponuditelj za izradu projekata i gradnju mogao izabrati u listopadu ove godine. Radovi bi nakon toga krenuli u proljeće iduće, a škola bi mogla biti dovršena do lipnja 2022.