Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
unatoč pandemijskoj krizi

U prvih pet mjeseci više obrta otvoreno nego zatvoreno

Foto: Robert Mihaljević
Očekuje se daljnja potpora gradske uprave obrtima kojima je promet pao najmanje 50 posto

Gradske vlasti u Koprivnici razmatraju nove modele pomoći obrtnicima i poduzetnicima koji će biti posebno pogođeni krizom uzrokovanom epidemijom koronavirusa. Stoga je gradska uprava u stalnoj komunikaciji s predstavnicima tih subjekata.

uređenje prometnica Nova njemačka tehnologija za manje blata i prašine na koprivničkim cestama

Udruženje obrtnika Koprivnice izvijestilo je da je nedavno održalo redovnu godišnju skupštinu na kojoj je prihvaćeno financijsko izvješće i izvješće o radu za prošlu godinu. Raspravljali su, među ostalim, o otvaranjima i gašenjima obrta tijekom ove godine te zaključili kako su trendovi i dalje pozitivni, unatoč krizi izazvanoj epidemijom koronavirusa. U prvih pet mjeseci na području Koprivnice i okolnih općina prijavljen je ukupno 31 novi obrt, a odjavljeno ih je 17 iz Obrtnog registra. Od toga, u Koprivnici je otvoreno 15 novih, a ugašeno 12 postojećih.

Zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž obrtnicima je predstavila planirane aktivnosti grada vezane uz pomoć i potpore posebno ugroženim obrtima. Obrtnici su zahvalili Gradu na potpori koja je dosada pružena, primjerice otpis komunalne naknade, odvoza otpada i naknada za terase.

Turistički problemi zbog epidemije koronavirusa Otkazan Renesansni festival, Ljeto na Zrinskom ipak se održava

Očekuje se daljnja potpora gradske uprave obrtima kojima je promet pao najmanje 50 posto. Ukupan broj zaposlenih u Koprivnici u svibnju nešto je manji nego u ožujku zbog pandemijske krize i kraha sezonskih poslova, ali stanje i dalje nije zabrinjavajuće.