Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
USKRSNICE ZA UMIROVLJENIKE

'Imam petero unučadi pa ću uskrsnicu potrošiti na skromne poklone unucima'

Podjela uskrsnica u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica
Podjela je započela u ponedjeljak, a prve uskrsnice umirovljenicima podijelili su gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec

Grad Koprivnica je ove godine za sve umirovljenike s područja grada čija mirovina za siječanj 2018. godine s dodacima ne prelazi 1.800 kuna osigurao uskrsnice. Podjela je započela u ponedjeljak, a prve uskrsnice umirovljenicima podijelili su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec. Među prvim umirovljenicima koji su podigli svoju uskrsnicu je i Petar Jagustin. Njegova mirovina je nešto manja od 800 kuna i ova uskrsnica puno mu znači.

- Imam petero unučadi pa ću uskrsnicu potrošiti na skromne poklone unucima - rekao Petar koji svoj kućni budžet nadopunjuje prodajom na gradskoj tržnici.

Renesansni festival Međunarodno priznanje Koprivnica ušla u elitno društvo najpoznatijih povijesnih gradova

Uskrsnica iznosi 100 kuna, a u gradskom proračunu za njih je osigurano 120.000 kuna.

- U kreiranju proračuna za 2018. godinu uz božićnicu planirana je i uskrsnica i ovo je prvi puta u povijesti grada Koprivnice da se uskrsnice dijele umirovljenicima. Nije to velika svota novaca, ali vjerujem da tako barem malo pomažemo ljudima koji su nažalost od društva i države zaboravljeni - rekao je gradonačelnik Jakšić, priopćili su iz Grada Koprivnice.

Umirovljenici svoje uskrsnice mogu podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za siječanj 2018. godine. Podjela će trajati do petka 30. ožujka. Umirovljenici koji iz opravdanih razloga neće moći podići uskrsnicu prema navedenom rasporedu, moći će istu podići na blagajni Grada Koprivnice u periodu od 3. do 6. travnja.

Koprivnica Edukacija Radionice o projektima za udruge žena