Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Priznanje za promociju znanosti i glazbe

Infinity festival donio Gradu Garešnici povelju za Najakciju 2021.

Foto: GRAD GAREŠNICA
Infinity festival je prvi put organiziran lani u lipnju u organizaciji Grada Garešnice, Dječjeg vrtića Maslačak, Osnovne i Srednje škole te TZ Sjeverna Moslavina

Grad Garešnica dobitnik je povelje za Najakciju 2021. godine, i to zbog Infinity festivala. Naime, ovih je dana održano tematsko i svečano savjetovanje akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” tijekom kojeg je održano i proglašenje pobjednika Najakcije.

Infinity festival, za koji je povelja osvojena, prvi je put organiziran prošle godine u lipnju u organizaciji Grada Garešnice, Dječjeg vrtića Maslačak, Osnovne i Srednje škole te Turističke zajednice Sjeverna Moslavina. Glavni je cilj festivala promovirati znanost i glazbu u najširem smislu kod djece predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta, ali i svih ostalih zainteresiranih posjetitelja.

Osim toga, festival je organiziran i održao se u čast hrvatskim velikanima, Ivi Robiću i Milojku Miki Vuceliću koji su rođeni u Garešnici.

Iako je prvobitno zamišljeno da se održi u garešničkom Apollo parku, zbog najave lošeg vremena festival je bio prebačen na tržnicu. S obzirom na dobre povratne reakcije i zadovoljstvo onih koji su sudjelovali u organizaciji, kao i posjetitelja, Poduzetnički centar Garešnica spomenuti festival prijavio je na natječaj Najakcije 2021. i u konačnici odnio pobjedu.