Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Moderni multimedijski studio za Novljane

Inkubator društvenih inovacija za mlade kreativce

Foto: Radio Novska
Inkubator je formiran u sklopu EU projekta “Zajedno smo jači” novljanskog Atletskog kluba

Atletski klub Novljanska grupa atletičara od kraja svibnja prošle godine provodi projekt “Zajedno  smo jači”, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85 posto) i državnog proračuna (15 posto). Ukupna vrijednost projekta je 1,899.232,89 kuna.

Održavanje edukacija

U sklopu projekta uspostavljen je i Inkubator društvenih inovacija, moderno opremljen multimedijski studio i co-working prostor 
koji je na raspolaganju svim mladim zainteresiranim kreativcima koji se žele okušati u snimanju i montaži videouradaka, fotografiranju, snimanju glazbe i/ili snimanju podcasta.

– Od početka provedbe projekta održano je 15 edukacija za udruge s područja grada Novske o pisanju projektnih prijedloga, strateškom planiranju za udruge, izgradnji partnerstva i umrežavanju, zaštiti okoliša i održivom razvoju zajednice, društvenom poduzetništvu i još mnogo toga. Nekolici na udruga također je sudjelovala i u individualnom savjetovanju za organizacije civilnog društva u području marketinga, načina financiranja i pravilnog vođenja udruga. Individualna savjetovanja i dalje su u tijeku i provode se redovno na mjesečnoj razini u Inkubatoru društvenih inovacija, i to s Košarkaškim klubom Novska, Nogometnim klubom Libertas te Kulturno-umjetničkim društvom  ”Šubić” Novska – ističu u atletskom klubu.

Listopad je tako bio rezerviran za početak održavanja edukacija za mlade u prostoru Inkubatora, u sklopu kojih su mladi Novljani 
imali prilike slušati o medijskoj pismenosti mladih, kreativnim  industrijama u službi mladih, ulozi mladih u društvenim procesima itd.

Kako ističu, osim educiranja udruga i mladih, Inkubator je ujedno i odlično mjesto za druženje, sviranje, pjevanje, montiranje videouradaka, ali i za rad na suvremenoj opremi u jednom od najmodernijih studija u Hrvatskoj.

“Znanstvene srijede”

U Inkubatoru se stvaraju i montiraju “Znanstvene srijede” u čemu sudjeluje Udruga mladih Novska, a  one se mogu pogledati na njihovu YouTube kanalu.

– Ovo je jedan od najboljih prostora u kojem sam radila, atmosfera je uvijek odlična te preporučujem  svim mladima i drugima da posjete prostor Inkubatora i uvjere se sami u odličnu ekipu, vrhunsku opremu i osjećaj kao da si kod kuće – istakla je mlada Novljanka Iris, jedna od korisnica Inkubatora.

Inkubator društvenih inovacija je na adresi Adalberta Knoppa 1 u prizemlju, a možete im se javiti i na mail idi.inkubator@gmail.com ili putem Facebook stranice Inkubator društvenih inovacija.