Izbornik
Naslovnica Gradovi
ZNANSTVENICI IZ CIJELE HRVATSKE U PLETERNICI

Interpretacijski centar u funkciji turizma i zaštite prirodne baštine

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Interpretacijski centar Terra Panonica odlično je opremljen. Osim same izložbe, on obuhvaća i niz drugih sadržaja

Pleternica je u petak bila domaćin međunarodne konferencije na temu prirodne baštine. Sudjelovalo je deset uglednih predavača iz cijele Hrvatske s bogatim međunarodnim iskustvom. Skup je pod propisanim epidemiološkim mjerama održan u sklopu 24 milijuna kuna vrijednog projekta Interpretacijskog centra Terra Panonica, koji se s više od 85 posto sredstava sufinancira iz europskih fondova.

Projekt “Putujući dnevni boravak” usmjeren je na pomoć starijima Mještane ruralnih naselja kombi će srijedom besplatno voziti na tržnicu

– Cilj konferencije bio je da prenesemo sve važne informacije o prirodnoj baštini našeg kraja i da tako zainteresiramo širu javnost za naš interpretacijski centar, kako bismo potaknuli ljude da ga posjete – kaže Marija Šarić, direktorica pleterničkog Poduzetničkog centra.

Interpretacijski centar Terra Panonica odlično je opremljen. Osim same izložbe, on obuhvaća i niz drugih sadržaja koji su stavljeni u funkciju razvoja turizma i zaštite prirodne baštine. Riječ je o prvom i zasad jedinom interpretacijskom centru prirodne baštine u Požeško-slavonskoj županiji.

– U našoj županiji nalaze se ostaci Panonskog mora, ali i brojne zaštićene biljne i životinjske vrste, o čemu kroz ovaj projekt želimo osvijestiti javnost. Oko projekta Interpretacijskog centra želimo okupiti vrtićance, školarce, studente, ali isto tako i znanstvenike, odnosno ljude koji se na znanstvenim principima bave temom prirodne baštine. Zato smo i organizirali ovu međunarodnu konferenciju – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.