Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
NOVI SADRŽAJ ZA DJECU

Izgradnja igrališta u naselju Mirkovci

Ilustracija
Foto: Pixabay
Rok za izvedbu planova je 45 dana i projekt se mora završiti u listopadu ove godine

U neposrednoj blizini nogometnog igrališta NK Hrvatski sokol u vinkovačkom naselju Mirkovci gradit će se dječje igralište. Najavljeno je to prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji kada je rečeno da će ovo naselje dobiti moderno igralište koje će imati antistres gumenu podlogu te će biti prilagođeno osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju.

VINKOVAČKI LAĐARI Na Dan grada lađarski spektakl

– Na natječaju je pobijedila tvrtka iz našega kraja i drago mi je da će na taj način novac koji povlačimo iz fondova EU biti usmjeren na razvoj našega grada. Uvijek je bitno da se svaka ta kuna, odnosno euro multiplicira u našem kraju jer na taj način raste gospodarstvo ovog područja. Kroz projekt ćemo dobiti još jedno lijepo dječje igralište, a kako nam je i kroz protekli mandat, tako i u ovom mandatu u fokusu moraju biti djeca, odnosno oni koji će u budućem razdoblju moći nositi razvoj grada Vinkovaca – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

ODRŽAN DRUGI TOUR NATUR Više od 300 građana sudjelovalo u biciklijadi

Dodao je kako se radi o projektu vrijednom nešto manje od 400.000 kuna od čega se 90% osigurava iz fondova EU. Rok za izvedbu planova je 45 dana i projekt se mora završiti u listopadu ove godine.

– Već sada imamo spremno 200 milijuna kuna projektno-tehničke dokumentacije za buduće razdoblje, bilo da će se financirati iz Mehanizma za oporavak i otpornost ili iz novih operativnih programa – rekla je direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA Danijela Slipčević.