Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
ODRŽAN DRUGI TOUR NATUR

Više od 300 građana sudjelovalo u biciklijadi

Foto: Grad Vinkovci
Cilj je bio na novouređenom Pikovu stanu

Turistička zajednica grada Vinkovaca, u suradnji s partnerima, organizirala je drugu biciklijadu Tour natur. I ove godine sudjelovali su brojni građani, od mladih do starih, ali i sportaši, navijači, poduzetnici, osnovnoškolci, srednjoškolci…

Za posebna dostignuća Darovitim učenicima vinkovačkih osnovnih i srednjih škola Grad uručio 108 nagrada

Na biciklijadi je sudjelovalo više od 300 sudionika, a nazočio je i predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza i Biciklističkog kluba Sokol Vinkovci Tomislav Zadro, koji je i jedan od organizatora biciklijade. On je rekao da je bicikliranje jedna izuzetno korisna i kvalitetna fizička aktivnost koja se može prilagoditi svima.

– Ruta ovogodišnje biciklijade nije bila zahtjevna, prilagođena je svim dobnim uzrastima i svi bi je trebali odvesti bez većih problema. Može se lijepo dozirati razina napora u biciklizmu, istovremeno se možete voziti lagano i uživati, a isto tako možete voziti veoma brzo i odraditi kvalitetan trening. Dakle, biciklizam je sport za sve – rekao je Zadro.

Zamjenik direktorice TZ-a Vinkovci Marko Jureta kazao je da je ovo poslije svih događaja oko epidemije bilo nešto što je građane “natjeralo” da izađu iz kuća. Iako su svi koji su odvezli planiranu rutu pobjednici, nagrade su osvojili Dino Radojčić, Tena Šibalić i Matija Glavurdić.

Ipak, ostat će zapisano da je najmlađa sudionica biciklijade rođena 2018., a djevojčica koja je rođena 2015. odvezla je cijelu utrku. Cilj je bio na Pikovu stanu gdje su sve sudionike dočekali grah, pivo, sokovi i tamburaši.