Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Za posebna dostignuća

Darovitim učenicima vinkovačkih osnovnih i srednjih škola Grad uručio 108 nagrada

“Već ova brojka od 108 nagrađenih učenika dovoljno govori koliko imamo darovite djece

Vinkovačke gradske vlasti nastavljaju s praksom nagrađivanja učenika osnovnih i srednjih škola za posebna dostignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima. Ove su se godine dijelile nagrade i za prošlu godinu jer se dodjela zbog koronavirusa nije održala, a ukupno je uručeno 108 nagrada.

VRIJEDNOST INVESTICIJE 1,85 MILIJUNA KUNA Modernizacija javne rasvjete na šibenskoj rivi

Za bolju budućnost

– Dodijelili smo priznanja svoj darovitoj djeci i njihovim mentorima, a ujedno i školama koje rade stvarno izvrstan posao stvarajući nove buduće znanstvenike, menadžere, liječnike. Već ova brojka od 108 nagrađenih učenika dovoljno govori koliko imamo darovite djece i daje nam vjeru u svijetlu budućnost – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dodao je i kako se nada da će Grad, dodjelom nagrada, potaknuti i druge koji bi mogli još više dati tijekom svojeg obrazovanja. Isto tako cilj je potaknuti profesore, nastavnike te ravnatelje da se potrude još više u obrazovanju naših najmlađih sugrađana.

– Posebne čestitke idu i mentorima nagrađenih osnovaca i srednjoškolaca koji su prepoznali potencijal ovih mladih ljudi te ih svojim znanjem i radom pripremili za sve izazove. Djeca i mladi su pretpostavka za bolju budućnost našega grada i društva općenito, stoga, na svaki njihov uspjeh gledamo s posebnom pozornošću, a kroz naše programe i mjere nastojimo im olakšati period obrazovanja i doprinijeti njihovu razvoju i napretku – poručio je Bosančić.

Zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić kazao je da su nagrađena djeca budućnost Vinkovaca, ponos Hrvatske i faktori koji će naše društvo učiniti boljim, kvalitetnijim i ljepšim.

Učenici sretni i zadovoljni

Kako je rečeno na dodjeli nagrada, od ukupno 76 nagrada za srednje škole najveći je broj i ove godine, njih čak 30, otišao u ruke gimnazijalcima. Uz to 20 nagrađenih srednjoškolaca pohađa Srednju strukovnu školu Vinkovci. Osnovnim su školama pripale ukupno 32 nagrade i priznanja koje je dobilo devet učenika, 12 mentora i četiri sportske ekipe. Istaknuto je da su svi nagrađeni učenici prepoznati u društvu i imaju važnu ulogu u izgradnji budućnosti grada.

U zoni bivše vojarne Bribirskih knezova Izrađuje se projektna dokumentacija za novi vatrogasni dom

– Prošle smo godine imali dvoje učenika na Međunarodnoj olimpijadi i sedam učenika na državnim natjecanjima i iako je pandemija puno toga zaustavila, ipak nije zaustavila našu gimnaziju i mladost. Ove smo godine imali 13 učenika na Državnom natjecanju i vjerujem da će ih iduće godine biti još i više – rekla je ravnateljica vinkovačke Gimnazije Ivana Biljan.

Nagrađeni učenici poručili su da su sretni i zadovoljni gradskim priznanjima te najavili da će se u svome daljnjem školovanju još više truditi.