Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
VRIJEDNOST INVESTICIJE 1,85 MILIJUNA KUNA

Modernizacija javne rasvjete na šibenskoj rivi

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Planirani početak radova na novoj rasvjeti je 15. rujna 2021. godine

Grad Šibenik pokrenuo je postupak javne nabave za rekonstrukciju i gradnju javne rasvjete na šibenskoj rivi. Točnije, modernizirat će se javna rasvjeta grada Šibenika na lokacijama: Obala palih omladinaca, Obala Hrvatske mornarice i Obala dr. Franje Tuđmana.

U zoni bivše vojarne Bribirskih knezova Izrađuje se projektna dokumentacija za novi vatrogasni dom

Postojeća javna rasvjeta ne zadovoljava uvjetima Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja i poprilično je dotrajala, a rekonstrukcija će obuhvatiti cjelokupnu zamjenu postojećih stupova s rasvjetnim tijelima te podzemnih instalacija. Svjetiljke se zamjenjuju novim, suvremenijim, energetski efikasnijim svjetiljkama koje udovoljavaju strogim svjetlo-tehničkim zahtjevima, te ujedno prate konzervatorske smjernice, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

– Već neko vrijeme provlačimo ovaj projekt kroz planove gradskog proračuna nadajući se da će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ponovo raspisivati natječaje za sufinanciranje modernizacije javne rasvjete u gradovima ili da će Županijska lučka uprava Šibensko-kninske županije rezervirati dio sredstava iz svog proračuna za ovu namjenu. Kako se proteklih nekoliko godina to ne događa, a opravdani upiti građana i gradskih vijećnika na ovu temu nisu jenjavali, odlučili smo samostalno krenuti u rekonstrukciju rasvjete duž šibenske rive, točnije na potezu od Autobusnog kolodvora do novootvorenog hotela Armerun, i u potpunosti je financirati iz gradskih sredstava – kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Obnova Arheološkog muzeja Istre, uređenje Malog rimskog kazališta... U obnovu kulturne baštine ulaže se više od 150 milijuna kuna

Glavni projekt modernizacije rasvjete na šibenskoj rivi izradila je tvrtka Inovapro d.o.o. iz Zagreba, a procijenjena vrijednost investicije iznosi 1,85 milijuna kuna. Predviđeni rok za javno otvaranje ponuda je 6. srpnja 2021. godine, a predviđeni rok za uvođenje u posao je po završetku turističke sezone, odnosno 15. rujna 2021. godine, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.