Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
U vinkovačkoj galeriji

Izložba Likovne radionice Dječjeg doma sv. Ana

Foto: Branimir Bradarić
Ovogodišnje radionice imale su i ekološki karakter

U vinkovačkoj galeriji Likovnih umjetnosti Slavko Kopač otvorena je druga izložba 24. Likovne radionice Dječjeg doma sv. Ana koja je, osim karaktera likovne kolonije, zamišljena i kao likovno-pedagoški rad s djecom. Otvaranje izložbe posjetio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao da kontinuitetom od 24 godine dolazi i do interakcije djece i umjetnika u jednom prijateljskom ozračju i velik broj radova koje umjetnici velikodušno daruju Domu.

Suradnja Norveški veleposlanik u Vinkovcima

– Ovo nas čini boljima i posebnima. Nije stvar samo u radovima nego u tome koliko ti umjetnici imaju srca i strpljenja družiti se s djecom, uputiti ih prema svijetu umjetnosti i tako pokazati svoju veličinu – rekao je Bosančić.

Govoreći o izložbi, ravnateljica Dječjeg doma Sv. Ana Zrinka Mikić istaknula je da djeca odrastaju u prostoru prepunom slika kao i da se bez razumijevanja Grada Vinkovaca ovo ne bi moglo ostvariti. Voditelj likovne radionice Marko Šošić rekao je da su ovogodišnje radionice imale i ekološki karakter jer su korišteni reciklirani i prirodni materijali.

Obljetnica Vinkovački muzej otvoren prije 73 godine

– U posljednjih nekoliko godina sam se koncept Likovne radionice još više okreće radu s djecom pri čemu se stavlja važnost i na likovno-pedagoški rad s djecom kao i na vlastitu umjetničku produkciju samih umjetnika – rekao je Šošić. Na ovogodišnjoj likovnoj radionici Dječjeg doma sv. Ana Vinkovci, koja se održala u Supetru, sudjelovali su akademski obrazovani umjetnici iz Vinkovaca, Osijeka i Mostara.