Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 304 pregleda
10. jubilarna izložba u Jaski

Izloženo više od 60 božićnih jaslica od drveta, papira, stakla i kamenčića

Izložba božićnih jaslica u Jaski
1/5
Foto: Grad Jastrebarsko
Jaslice su izložili i jasličari iz susjednih općina Krašića i Klinča Sela te prijatelji iz Svete Nedjelje, Zagreba, Ivanić Grada, Velike Gorice, Siska, Karlovca, Brod Moravica, ali i dvoje jasličara iz Austrije

U Pastoralnom centru župne crkve svetog Nikole u Jastrebarskom otvorena je jubilarna 10. po redu međunarodna izložba božićnih jaslica. Izloženo je preko 60 prekrasnih i jedinstvenih jaslica, izrađenih od različitih materijala, drveta, papira, stakla, kamenčića, plastike i slično.

Pored Jaskanaca svoje su jaslice izložili i jasličari iz susjednih općina Krašića i Klinča Sela te prijatelji iz Svete Nedjelje, Zagreba, Ivanić Grada, Velike Gorice, Siska, Karlovca, Brod Moravica, ali i dvoje jasličara iz Austrije, čime je izložba i ove godine dobila međunarodni karakter. U izradu božićnih jaslica uključili su se i oni najmlađi, učenici osnovnih škola i vrtićka djeca.

Jaskanski župnik Stjepan Rožanković zahvalio se svima, a izložbu je otvorio gradonačelnik Zvonimir Novosel. Jaskanski jasličari posebno su zahvalili gradonačelniku na velikoj podršci u svih proteklih 10 godina te ga i proglasili počasnim članom udruge.

Svečano otvorenje svojim nastupom uveličali su članovi Udruge pjevača izvornih pjesama iz Svete Jane, a bili su tu i nezaobilazni članovi KUD-a Okićka trešnja.

Izložba jaslica u Pastoralnom centru može se pogledati do 6. siječnja 2018., svakim radnim danom od 17 do 19 sati te nedjeljom od 17 do 20 sati, priopćili su iz gradske uprave.