Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Premijer Andrej Plenković posjetio Koprivnicu, u Podravki je sudjelovao na Večernjakovoj konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo”

Jakšić: Brza cesta mora što prije doći do Koprivnice, čekamo je 40 godina

Foto: Podravka
Raspravljalo se o važnosti gradnje brze ceste prema Koprivnici, traženju novog modela financiranja gradnje Piškornice, kao i o povećanju financijskih sredstava za funkcioniranje Županijske uprave za ceste

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je protekli tjedan u radnom posjetu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji. Posjet delegacije Vlade predvođene premijerom počeo je obilaskom lokacije početka radova na dionici brze ceste Križevci – Kloštar Vojakovački. Izvođač radova na dionici dugoj 7,5 kilometara uveden je u posao, a rok za dovršetak je 30 mjeseci. Ostaje potom 
dionica od 24 kilometra prema Koprivnici, koja će se graditi u dvije etape.

Gradski projekti

Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, objasnio je kako je za tu dionicu izrađena studija utjecaja na okoliš, koja je predana u ministarstvo na odobrenje. Čim se odobri, ide se u izradu projekata, kaže.

Premijer Andrej Plenković u Koprivnici je posjetio tvornicu juha i Vegete u poslovnoj zoni Danica, gdje ga je dočekala predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić sa suradnicima. Nakon toga je u sjedištu Podravke, u organizaciji Večernjeg lista, održana konferencija “Hrvatska kakvu trebamo – Ekonomska politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog  gospodarstva”.

Radni sastanak sa županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Mišelom Jakšićem predsjednik Vlade održao je u zgradi 
Županije. Raspravljalo se o važnosti gradnje brze ceste prema Koprivnici, traženju novog modela financiranja gradnje Piškornice, kao i o povećanju financijskih sredstava za funkcioniranje Županijske uprave za ceste.

Kad je riječ o Koprivnici, gradonačelnik Mišel Jakšić upoznao je predsjednika Vlade s gradnjom i opremanjem nove osnovne škole 
na Podolicama vlastitim sredstvima, govorio o velikom postotku izvedivosti radova Aglomeracije Koprivničkih voda te odobrenju 
nepovratnih 24 milijuna kuna putem NPOO-a za gradnju dva dječja vrtića.

Osim toga, Jakšić je premijeru govorio i o nastojanjima da Koprivnica iduće školske godine, nakon dogradnje osnovnih škola 
“Antun Nemčić Gostovinski” i “Braća Radić” u vrijednosti oko 50 milijuna kuna, u potpunosti krene s jednosmjenskom nastavom.

Puno puta prevareni

Naglasio je i važnost gradnje nove sortirnice vrijedne 20 milijuna kuna, s obzirom na to da je Koprivnica drugi grad u Hrvatskoj po razvrstavanju komunalnog otpada.

– Gradnja brze ceste obećava se već 40 godina, mnogo smo puta preveslani. Neki su se radovi otvarali prije deset i više godina 
pa se nije dogodilo ništa, jasno je da postoji skepsa naših sugrađana. S obzirom na to da su ugovori potpisani i postoje neka jamstva, ovo je malen korak koji nam puno znači i olakšava daljnju borbu za ono što je važno svima koji smo u lokalnoj politici, a to je brza cesta do Koprivnice. Građani i gospodarstvo ovoga grada odavno su tu cestu platili i preplatili. Na ovome ćemo i dalje “jahati” jer drugog izbora nemamo – rekao je gradonačelnik Jakšić nakon sastanka.

Sastanku su uime Grada Koprivnice prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik Dario Jembrek.

Boravak u Koprivnici Plenković je završio posjetom Sveučilištu Sjever na kojem su razgovarali o potpori Vlade u gradnji i sufinanciranju studentskog doma te sufinanciranju rada studentske menze.