Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnički gradonačelnik obišao gradilište škole na Podolicama

Jakšić: Učenici će u rujnu krenuti u novu školu

Foto: Koprivnica
Škola je namijenjena za provedbu jednosmjenske nastave s kapacitetom 16 razrednih odjeljenja, a moći će primiti oko 450 učenika

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima prošli je tjedan obišao veliko gradilište nove osnovne škole na Podolicama koja bi početkom rujna trebala primiti prve učenike. Prilikom obilaska radova, gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako sve na gradilištu napreduje u skladu sa zadanim rokovima.

– Bit će ispunjeno obećanje  koje smo dali u povodu početka radova, što znači da ćemo ovu jesen imati učenike i učenice u potpuno novoj školi na Podolicama i to ćemo zajedno za njih i ostvariti – kazao je tom prigodom gradonačelnik.

U Gradu podsjećaju da su građevinski radovi počeli 10. svibnja prošle godine, kada je u temelje škole položena vremenska kapsula koju su izradili vrtićarci Dječjeg vrtića Tratinčica, objekta Vjeverica.

Trenutačno se na gradilištu škole na Podolicama izvode radovi na postavljanju keramike i pregradnih zidova, gletaju se unutarnji zidovi te izvode elektroinstalacije, strojarske instalacije grijanja i ventilacije. Također, uređuje se okoliš škole te izvode potporni zidovi i vanjske stepenice. Vrijednost investicije u novu osnovnu školu na Podolicama je gotovo 51 milijun kuna s PDV-om.

Škola je namijenjena za provedbu jednosmjenske nastave s kapacitetom 16 razrednih odjeljenja, od čega će osam biti namijenjeno za razrednu, a osam za predmetnu nastavu. Škola će moći primiti oko 450 učenika.

Pri kraju je i procedura javnog natječaja za nabavu školskog namještaja i opreme za novu osnovnu školu. Troškove bi trebalo pokriti Ministarstvo obrazovanja. Prema troškovniku, procijenjena vrijednost nabave je blizu četiri milijuna kuna s PDV-om, od čega oko 3,5 milijuna kuna otpada na opremanje učionica, kabineta i ostalih prostorija.

Otvorene su pak ponude za nabavu opreme školske kuhinje. Ponuda obrta DB oprema iz Velike Gorice u iznosu od 1,1 milijun kuna s PDV-om ocijenjena je najpovoljnijom.