Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Dobili diplome

Jaskanski umirovljenici – majstori za računalom

jastrebarsko
Foto: Grad Jastrebarsko
U Jastrebarrskom je završio tečaj informatike za umirovljenike. Novih 12 jaskanskih polaznika tako je u svojim zlatnim godinama postalo informatički pismeno, zbog čega su zasluženo dobili i diplome

Informatički tečaj za umirovljenike provodio se s ciljem podučavanja građana starije i srednje dobi osnovnim informatičkim znanjima, a ravnateljica Centra za kulturu, gdje se isti provodi od 2010. godine izrazila je zadovoljstvo što se novih 12 članova pridružilo sada već velikoj ’’zlatnoj’’ informatičkoj obitelji. Tečaj je trajao tri mjeseca, a polaznici su vješto svladali osnove informatike, pisanje u MS wordu i Internet, te se od sada mogu samostalno služiti računalom, kao i koristiti njegove prednosti u svakodnevnom životu. 

Diplome o završenom tečaju polaznicima su podijelili zamjenici gradonačelnika, Stipe Bučar i Domagoj Šlat, i sam gradonačelnik, Zvonimir Novosel. - Najmanje što možemo zauzvrat pokloniti generacijama koje stvarale naš grad su upravo ovakvi korisni projekti. Drago mi je vidjeti vas sretne i nasmiješene - rekao je gradonačelnik.

Besplatan tečaj

Grad Jastrebarsko financira troškove pa je tečaj za polaznike treće životne dobi potpuno besplatan. Ova suradnja traje od 2010. godine te je dosad informatički opismenjeno oko 140 umirovljenika s područja našega grada. 

- Bilo je jako korisno i naučili smo puno, zahvaljujući našem profesoru i našem gradu koji nam je to omogućio. Sada se znamo služiti računalom i kako kontaktirati sa rodbinom u cijelom svijetu - rekao je Stjepan Bedić.

Tijekom cijele godine organiziraju se besplatni tečajevi informatike, učenje stranih jezika, kao i tjelesno vježbanje, a svakog Božića Grad isplati i preko 1 600 božićnica za umirovljenike, priopćili su iz Grada Jastrebarskog.