Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Nextbike

Javni bicikli stigli i u Sisak, godišnja članarina 79 kuna

Nextbike, Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Nextbike sustav javnih bicikala već je proveden u 11 hrvatskih gradova i općina: Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Slavonskom Brodu, Ivanić Gradu, Zadru, Šibeniku, Makarskoj, otoku Lastovu te Velikoj Gorici

Nextbike sustav javnih bicikala od četvrtka je prisutan i u Sisku. Javni bicikli bit će postavljeni za početak na dvije lokacije, na novom trgu u Frankopanskoj ulici i na Trgu bana Josipa Jelačića, a sustav se planira proširiti i na druge važne točke u gradu.

- Nakon prijave na internetu i uplate godišnje članarine od 79 kuna, koja se može odmah koristiti kao kredit za korištenje bicikala, korisnik na svoju adresu dobiva iskaznicu s kojom se ubuduće prijavljuje za najam na postajama. Na svakoj sisačkoj stanici na raspolaganju su po tri obična i jedan električni bicikl - rekao je Ante Gustin, direktor tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o.

Uz obveznu članarinu prvih 30 minuta korištenja sustava je besplatno, a svaki idući sat je osam kuna. Korisnici HŽ mjesečnih karti imaju svaki dan 150 besplatnih minuta, dok će uskoro i ekartica Auto prometa Sisak također davati određene pogodnosti.

Nextbike sustav javnih bicikala već je proveden u 11 hrvatskih gradova i općina: Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Slavonskom Brodu, Ivanić Gradu, Zadru, Šibeniku, Makarskoj, otoku Lastovu te Velikoj Gorici, a do srpnja ove godine još tri grada će se pridružiti. Tada će Hrvatska, s ukupno 15 gradova i općina, postati treća zemlja po broju nextbike gradova u Europi. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj već sada broji 20.000 registriranih korisnika koji javne bicikle mogu koristiti i u više od 100 gradova Europe.