Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Našice

Jedan pružni prijelaz već je dovršen, a drugi je u procesu gradnje

Aktualne radove na križanju Radničke i Kolodvorske ulice u Markovcu Našičkom obišao je gradonačelnik Krešimir Kašuba zajedno s pročelnikom Matijom Brkićem
Foto: Našice
Ovo je jedna izuzetno važna investicija u Markovcu Našičkom koji je najveće prigradsko naselje Grada Našica, a izravno je vezana za prometnu sigurnost, rekao je gradonačelnik Kašuba

Grad Našice kontinuirano ulaže u sigurnost građana na cijelom svom području, a ove godine posebno se to odnosi na pružne prijelaze u Markovcu Našičkom, gdje je jedan takav završen početkom godine, a drugi je u procesu izgradnje. Aktualne radove na križanju Radničke i Kolodvorske ulice u Markovcu Našičkom obišao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Sigurnost u prometu

S njim su bili pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić, predsjednik Mjesnog odbora Markovac Našički Karlo Kanis kao i predstavnici izvođača radova, tvrtke EUROISKOP d.o.o. iz Našica.

Na tom će križanju uskoro biti izgrađen nogostup te dva pješačka prijelaza preko pruge što će znatno doprinijeti rješavanju dugogodišnjeg problema sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na pješake. Nastavak je to mnogih investicija na markovačkom području.

– Ovo je jedna izuzetno važna investicija u Markovcu Našičkom koje je najveće prigradsko naselje Grada Našica, a ona je izravno vezana za prometnu sigurnost. Ovaj problem postoji već dugi niz godina i na njega je ukazivala vijećnica Gradskog vijeća Branka Baksa kao i predsjednik MO Markovac Našički Karlo Kanis. Danas mogu sa zadovoljstvom reći da je rješenje ovog problema pri kraju, odnosno upravo dovršavamo nogostup te dva pješačka prijelaza koja povezuju Radničku i Kolodvorsku ulicu. Valja naglasiti da su sredstva u potpunosti osigurana iz gradskog proračuna, a ona iznose 59.846,90 eura. Također, ova investicija je samo jedna od mnogih na markovačkom području, a izdvojit ću još postavljanje javne rasvjete u Ulici Franje Strapača te izgradnju pješačkog prijelaza preko pruge – veza Osječke ulice i Ulice J. J. Strossmayera. Njega, za razliku od ovog u izgradnji, sufinancira MUP u iznosu od 60 posto, kroz projekt sanacije opasnih mjesta u cilju podizanja sigurnosti sudionika u prometu – kazao je gradonačelnik Kašuba.

Karlo Kanis, predsjednik Mjesnog odbora, potvrdio je da se radi o važnoj investiciji u sigurnost prometa, ali prvenstveno pješaka, školaraca. Gradonačelnik Kašuba istaknuo je da, osim u sigurnost, Grad Našice ulaže i u društveni, kulturni i sportski život mještana Markovca Našičkog.

Obnova doma DVD-a

– Također smo u postupku uređenja imovinskopravnih odnosa vezanih za zgradu Slavonije IMK gdje će se izgraditi Centar za integracije i razvoj koji predstavlja mjesto provođenja multidisciplinarnih programa u području pružanja pomoći, edukacije i integracije osoba s posebnim potrebama ili osoba s umanjenim fizičkim i radnim sposobnostima. Znatna sredstva ulažemo i u NK Željezničar, a istaknuo bih da je DVD Markovac Našički ove godine proslavio 100. rođendan, a Grad je pomogao obnovi njihova doma i nastavit će s ulaganjima i u idućem periodu. Također, Markovac je dio i naše turističke priče zahvaljujući zoološkom vrtu – izjavio je gradonačelnik Kašuba.

Tijekom sat i pol okupljeni umirovljenici i gradski čelnici raspravljali su o nizu tema poput uređenja ulica, klupa na groblju i drugih tema Druga Kava s gradonačelnikom Prilika da umirovljenici pitaju što ih zanima o razvoju grada ZA NAJMLAĐE će biti i predstava i radionica U organizaciji Grada Našica i TZ-a Adventsku priču obogatit će i dugo očekivano klizalište Nakon vježbe zaključeno je da su sve žurne službe s područja Grada Našica odlično obavile posao te da su sve zadaće uspješno izvršene Našice Elementarne nepogode se događaju pa su nam potrebne ovakve vježbe