Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Kreativci u Jastrebarskom

Jedinstvene jaslice od drveta, stakla, kamenčića, pa čak i lego kockica

izložba jaslica u Jastrebarskom
Foto: Grad Jastrebarsko
Ove godine jaslice je izložilo 44 autora, a izložba se može pogledati do 6. siječnja 2017.

U Pastoralnom centru župne crkve Svetog Nikole u Jastrebarskom, u nedjelju je otvorena deveta po redu izložba božićnih jaslica.Ovu jedinstvenu i posebnu izložbu jaslica organizira Udruga jaskanskih jasličara.

Ove godine na izložbi je izloženo preko 50 prekrasnih i kreativnih jaslica.

- Izrađene su od različitih materijala, drva, papira, stakla, kamenčića, plastike, pa čak i lego kockica - rekla je predsjednica jaskanskih jasličara Đurđica Hočevar Medvedovski, i dodala kako ove godine izlažu 44 autora. Pored Jaskanaca tu su i jasličari iz susjednih općina Krašića i Klinča Sela, te prijatelji iz Svete Nedjelje, Zagreba, Ivanić Grada, Velike Gorice, Siska, te dvoje jasličara iz Austrije, čime je izložba i ove godine dobila međunarodni karakter, priopćili su iz Grada Jastrebarskog.

U izradu jaslica sve se više uključuju najmlađi

Svake godine sve više je onih najmlađih jasličara, jer se u izradu uključuju škole i Dječji vrtić "Radost" pa se na izložbi mogu vidjeti lijepo izrađene božićne jaslice djece i mladih. Kako bi ih potakli na daljnji rad članovi Udruge mladim jasličarima i ove su godine darovali simbolični dar. Svima je posebno zahvalio jaskanski župnik vlč. Stjepan Rožanković, a izložbu jaslica otvorio je gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Izložbu jaslica u Pastoralnom centru možete razgledati do 6. siječnja 2017. svakim radnim danom od 17 do 19 sati, te nedjeljom od 17 do 20 sati. Na Badnjak, Božić, Staru i Novu Godinu izložba nije otvorena.

Svečano otvorenje svojim nastupom uveličali su članovi Hrvatskog pjevačkog društva Antun Radić iz Okića i KUD Okićka Trešnja.