Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
"Cvjetna Jaska"

Jedna je od novosti i ružičnjak s trideset sadnica prekoputa vrtića Radost 2

Sajam cvijeća u Jastrebarskom
Foto: Jastrebarsko
Održan sajam cvijeća i cvjetnih dekoracija 'Cvjetna Jaska' s velikom ponudom cvijeća, proljetnih sadnica i zelenila

U Jastrebarskom je održan sajam cvijeća i cvjetnih dekoracija "Cvjetna Jaska" s velikom ponudom cvijeća, proljetnih sadnica i raznog zelenila, uz cvjetne dekoracije, radionice i glazbeni program.

– Posjetitelji su mogli na Strossmayerovu trgu pronaći najrazličitije cvjetne sadnice, ali i ukrasne grmove, trajnice, kaktuse i sukulente kao i presadnice sezonskog povrća, a na sajmu je sudjelovalo desetak proizvođača – kažu organizatori, koji su se pobrinuli za što ljepši doživljaj sajma, uz dekorativno uređenje s lokalnim obilježjima, pa je centar Jastrebarskog zaživio u potpuno novom ruhu.

Ove je godine novost tijekom "Cvjetne Jaske" bila i uređena zelena površina, koja bi svake godine trebala ostati kao cvjetni trag sajma, pa je posađen ružičnjak s tridesetak sadnica ruža koje će krasiti površinu prekoputa dječjeg vrtića Radost 2. Tako će i djeca od malih nogu učiti o važnosti očuvanja i uređenja okoliša.

– Djeci su bile posvećene i edukativne radionice na kojima su dobila priliku učiti o zdravoj prehrani koja uključuje i proljetno cvijeće, ali i kroz likovno izražavanje učiti o povezanosti biljnog i životinjskog svijeta s čovjekom. Kako bi sajam cvijeća posjetiteljima ponudio i dodatni program koji je uveličao atmosferu, koncert su na otvorenom održali vrhunski glazbenici prof. Emil Gabrić na violini i akademski pjevač Ivan Jelić s gitarom, čije glazbene i vokalne izvedbe uvijek oduševe publiku, a tako je bilo i proteklog vikenda – kažu.

Sajam cvijeća održan je u organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko, uz potporu Grada i gradske turističke zajednice te agencije Hram. 

storyeditor/2024-04-29/Jaska_A2.jpg Jastrebarsko ima najmoderniji sustav upravljanja najvažnijim resursom - vodom Jastrebarsko među gradovima koji su najviše uložili u kvalitetu života storyeditor/2024-04-11/zz_a_fo.jpg Zagrebačka županija obilježila je Svjetski dan zdravlja Smisao integrirane poljoprivrede je da koristimo sve ostale metode, a tek onda pesticide storyeditor/2024-04-05/JaskaB__2_.jpg Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje u projektu od 5,6 milijuna eura Počinje preuređenje Žitnice: Japetić dobiva novi adrenalinski park i zipline