Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
od iduće školske godine

Još jedan grad preuzeo riječki model građanskog odgoja

Vojko Obersnel
Foto: Grad Rijeka
Uz Osijek, riječki program GOO do sada su preuzeli Sisak, Poreč, Rovinj, Pula, Umag, Pazin, Opatija, Istarska te Primorsko-goranska županija

Potpisan je sporazum s Gradom Osijekom koji će od iduće školske godine u svojim školama također provoditi riječki program Građanskog odgoja i obrazovanja.

Valter Flego izvannastavna aktivnost Građanski odgoj od jeseni u deset istarskih osnovnih škola

Sporazum su u ime dvaju gradova potpisali riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš, a na potpisivanju nazočni su bili i zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka Dražen Alerić te predstavnici udruga civilnog društva uz pomoć kojih će se ova izvannastavna aktivnost provoditi u Osijeku.

Grad Rijeka se ovim sporazumom obvezao bez naknade ustupiti priručnik “Učenik građanin”, pripadajuće mape te popratne Smjernice za provođenje programa namijenjene učiteljima, u svrhu provođenja izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje koje će, prema riječima zamjenice gradonačelnika Osijeka, u osječkim školama započeti od iduće školske godine.

Uz Osijek, riječki program GOO do sada su preuzeli Sisak, Poreč, Rovinj, Pula, Umag, Pazin, Opatija, Istarska te Primorsko-goranska županija.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel pozdravio je delegaciju iz Osijeka te ustvrdio kako ovaj grad ozbiljno radi na uvođenju Građanskog odgoja i obrazovanja. "Uspostavljena suradnja s velikim brojem gradova i županija nama je najbolja poruka da je naš rad na dobrom tragu", rekao je Obersnel ističući zadovoljstvo velikim interesom kojeg je program pobudio u Hrvatskoj, izvijestili su iz Grada Rijeke.

škola Najesen u čakovečkim osnovnim školama Uvode riječki model građanskog odgoja