Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Održan nogometni turnir Mravunac Fegeli

Kadeti HNK Hajduka pobjednici turnira

turnit
Foto: Novosti

Kadeti HNK Hajduka iz Splita pobjednici su ovogodišnjeg Memorijalnog kadetskog turnira "Mravunac Fegeli" koji se ove godine igrao 25. put. Splićani su u finalnoj utakmici bili bolji od kadeta NK Osijeka rezultatom 2:0. Matej Grahovac iz Osijeka proglašen je za najboljeg vratara, najviše pogodaka na turniru postigao je Lovro Pap iz Rijeke, dok je najbolji igrač ovoga puta bio Mateo Čupić iz Hajduka. Na ovogodišnjem turniru sudjelovalo je šest momčadi i to HNK Hajduk, NK Osijek, NK Slaven Belupo, NK Rijeka, NK Marsonia i domaćin HNK Cibalia.

– Možemo reći da je kroz svoje postojanje turnir postao prepoznat kao sportski brend, a na njemu se stvara sportski duh i fair play. Osim natjecanja, ovo je prigoda da se prisjetimo dvije veličine koje su ostavile dubok trag na našem prostoru. Na ovu lijepu obljetnicu htio bih napomenuti kolika je važna podrška i razvoj mladih sportaša te promovirati vrijednosti koje će našim sportašima omogućiti bolju sportsku karijeru i životni put – rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.

Predsjednica HNK Cibalia Dea Lasić kazala je kako je turnir postao tradicionalan te da se nalazi i u kalendaru HNS-a i svih hrvatskih prvoligaških klubova, što samo govori o značaju ovoga turnira u ovom uzrastu hrvatskog nogometa.