Izbornik
Naslovnica Gradovi
TRADICIONALNA HUMANITARNA AKCIJA

Kapa, šal, rukavice, med i čaj za male požeške zmajeve

Foto: slavonski.hr
– Naših najmlađih korisnika kojima želimo pomoći i olakšati zdravstvene poteškoće ove je godine 87, u ukupno 45 obitelji – poručili su organizatori

Požeška udruga Humanum i ove godine u suradnji s partnerskim ustanovama organizira javnozdravstvenu humanitarnu akciju “Čaj za malog zmaja”. Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi i učenicima nižih razreda osnovne škole koji odrastaju u uvjetima siromaštva, korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja nadležnosti Centra za socijalnu skrb Požega, kojima nisu uvijek dostupna sredstva za prevenciju bolesti koja bi im olakšala zdravstvene tegobe i ojačala imunitet. Jedan od ciljeva akcije je i istaknuti važnost brige za druge, a predblagdansko vrijeme idealno je za to.

Gradsko vijeće Koprivnice prošli je tjedan na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici većinom glasova usvojilo proračun za 2021. godinu koji iznosi 243 milijuna kuna USVOJEN NOVI PRORAČUN U 2021. godini veća novčana potpora za rodilje, svako treće dijete besplatno u vrtić

– Proteklih godina prikupili smo donacija u visini od oko 70 tisuća kuna. Naših najmlađih korisnika kojima želimo pomoći i olakšati zdravstvene poteškoće ove je godine 87, u ukupno 45 obitelji – poručili su organizatori.

Građani sve do 18. prosinca mogu u prostorije Centra za socijalnu skrb Požega i na druge lokacije donijeti poklone kao što su šal, kapa, rukavice, med, čaj, sirup za snižavanje temperature, sirup za iskašljavanje, četkice za zube, paste za zube, toplomjeri, pribor za dječju higijenu.

Udruga Humanum otvorila je i poseban žiro račun broj HR5223900011500193466 u Hrvatskoj poštanskoj banci za donatore koji žele sudjelovati u akciji. Prikupljena sredstva iskoristit će se za kupnju artikala za pakete koji će biti podijeljeni korisnicima. Uplata se može izvršiti i putem QR koda.