Izbornik
Naslovnica Gradovi
Gradonačelnik prihvatio inicijativu

Karlovac školarcima kupuje radne bilježnice

Udžbenici na školskim klupama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Gradonačelnik Damir Jelić odlučio je slijediti dobru inicijativu SDP-a te je osigurano 1,2 milijuna kuna za kupnju radnih bilježnica, a osigurano je i pola milijuna kuna za udžbenike i radne bilježnice za djecu čije su obitelji korisnici socijalnog programa

Karlovčani ipak neće iduće godine na referendum o tome treba li Grad Karlovac osigurati besplatne udžbenike osnovcima jer je gradonačelnik Damir Jelić sa suradnicima odlučio, kako je rekao, slijediti dobru inicijativu i ideju SDP-a.

- Sada se radi proračun za iduću godinu i mi smo osigurali 1,2 milijuna kuna za kupnju radnih bilježnica za karlovačke osnovce. Uz to, osigurano je i sigurnih pola milijuna kuna za udžbenike i radne bilježnice za oko 500 osnovaca iz obitelji koje su korisnici socijalnog programa. Dakle, bez ikakve 'fige u džepu' smo upisali 1,2 milijuna kuna u proračun i jedino što taj projekt iduće godine može 'uzdrmati' je neka moguća odluka Vlade koja može uzdrmati i naš proračun - kazao je Damir Jelić, karlovački gradonačelnik.

Tu dobru SDP-ovu ideju, dodao je Jelić, idućih će godina razrađivati novi gradonačelnik sa suradnicima, dodao je, ma tko oni bili.
Marina Novaković Matanić iz SDP-a, pokretača inicijative, kazala je da je riječ o sretnoj vijesti i da je svaki pomak dobar. Pošto se udžbenici za osnovce mijenjaju 2018. godine, kaže, pregovarat će o kupnji novih udžbenika.
- Hvala svim građanima koji su podržali našu inicijativu. Ipak je glas od 3300 građana nešto značio. Svaki pozitivan pomak je pomak. Bolje platiti za obrazovanje djece nego referendum - objavila je M. Novaković Matanić na društvenim mrežama.