Izbornik
Naslovnica Gradovi
Plesni klub st.ART

Karlovački plesači idu na svjetsko natjecanje u Poreč

ples
Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL/Ilustracija
U klubu je čak 130 plesača i to od godinu i pola starosti, pa do 19 godina, a riječ je o klubu koji, uz studije Zorin doma, okuplja najveći broj plesača u Karlovcu

Iako postoji tek nešto više od pola godine, novi karlovački Plesni klub st.ART odlazi na svjetsko natjecanje u plesu koje će se održati krajem svibnja u Poreču. Zaslužili su to na nedavnom državnom plesnom natjecanju ESDU DanceStar Croatia koje je održano u Zagrebu gdje su nastupili s čak 94 plesača svih dobnih skupina i u sedam kategorija.

Na jednom od najvećih plesnih natjecanja u Hrvatskoj osvojili su jedno zlato, srebro i dvije bronce i to s koreografijama “Santa’s Workshop”, koja je osvojila prvo mjesto, drugo “Magic in the Troll Woods”, dok su treća mjesta pripala koreografijama “No Dogs Allowed” i “Modern Times”. Stoga se ovih dana pripremaju za svjetsko natjecanje.

S plesačima koji odlaze na natjecanja, u klubu je čak 130 plesača i to od godinu i pola starosti, pa do 19 godina. Riječ je o klubu koji, uz studije Zorin doma, okuplja najveći broj plesača u Karlovcu.

Voditelji Sanja Tek, Irena Gerovac Zrnić i Petar Bijelić, koji s plesačima trenira i gimnastiku, iznimno su zadovoljni odazivom plesača, te njihovim radom. Novi klub je, naime, zbog velikog broja polaznika, angažirao čak dvije lokacije u gradu za treninge. Klub ima odlično suradnju s vrtićima i školama, gdje, između ostalog, i nastupaju.