Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Ministrica Nataša Tramišak posjetila Našice, razgovaralo se o projektima

Kašuba: "Ovo su povijesni trenuci za Grad Našice"

1/2
Ministrica Tramišak naglasila je kako su RH u novom razdoblju na raspolaganju oko 24 milijarde eura iz europskih fondova

Na poziv gradonačelnika Krešimira Kašube, Grad Našice posjetila je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak. Tema sastanka bila je nova perspektiva i mogućnosti projekata koji će se realizirati putem sredstava iz fondova Europske unije.

Novi projekti

Ministrica Nataša Tramišak naglasila je kako su Republici Hrvatskoj u novom razdoblju na raspolaganju oko 24 milijarde eura.

– Iako je na čelu grada manje od dva mjeseca, vidimo kako gradonačelnik Krešimir Kašuba intenzivno radi na realizaciji prethodno započetih projekata, vrlo vrijednih projekata na revitalizaciji kulturne baštine i povijesne cjeline Grada Našica. Već sada razgovaramo i o nekim novim mogućnostima, nekim novim projektima koji će se planirati upravo u Gradu Našicama. U Republici Hrvatskoj je u novom razdoblju na raspolaganju oko 24 milijarde eura, kako iz plana za oporavak i otpornost koji ubrzo kreće s realizacijom tako i novog operativnog programa za razdoblje 2021. – 2027. godine. Nastavno na to, razdoblje 2014. – 2020. je još uvijek u tijeku, vrijedni brojni projekti se realiziraju. Mi smo iskoristili oko 6 milijardi eura, to je trenutačni podatak, i još oko 4,7 milijardi eura je vrijednih projekata u tijeku – izjavila je Nataša Tramišak.

Foto: Grad Našice

Istaknula je kako se Grad Našice i prethodno pokazao kao vrlo dobar i kvalitetan u povlačenju sredstava i vjeruje da će tako biti i ubuduće.

– Moram naglasiti da su ovo povijesni trenuci za Grad Našice, budući da je do danas uloženo više od pola milijarde kuna investicija, a važno je reći da od tih sredstava nekih 80 posto dolazi iz fondova Europske unije, dok u ovim investicijama Grad ulaže najmanji dio – kazao je, pak, gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Novac iz EU

– Ono što je još važno istaknuti s ovog sastanka je to na koji ćemo se način postaviti u novom ciklusu financiranja iz EU fondova. 
Odnosno, u kojem ćemo smjeru ići s novim projektima, budući  da smo do sada pokazali kako znamo raditi i kako znamo povući sredstva iz EU – podcrtao je gradonačelnik Kašuba.