Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Do 8. siječnja na Trgu Matice hrvatske Pavel, Vesna Pisarović, Žiga, Jacques Houdek...

Klizalište, koncerti i bogat program aduti samoborskog Adventa

Foto: Samobor
– Mališani mogu uživati u programu na ledu i posebnoj vožnji najmanjim vlakom kojim upravlja ni manje ni više nego Djed Božićnjak – poručila je direktorica Turističke zajednice  Samobora Ivana Kokot

Do 8. siječnja 2023. godine u Samoboru traje bogat adventski program, a u danima pred nama donosi pregršt koncerata te uživanje u gastro i enoponudi te klizanju na prostranom klizalištu iza samoborskog kina. Od  glazbenika tijekom samoborskog Adventa nastupit će: grupa Pavel, The Sway band, Vesna Pisarović, Mirko Švenda Žiga, Jacques Houdek, Barbara Munjas, Domenica i Roko Vušković. Koncerti se održavaju na pozornici na Trgu Matice hrvatske, petkom i subotom u 20 sati, a nedjeljom u 16 sati.

Klizalište se i ove godine nalazi iza samoborskog kina, a otvoreno je svakodnevno od 10 do 22 sata. Za sat klizanja potrebno je 
izdvojiti 15 kuna, a za najam klizaljki 10 kuna.

U adventskim kućicama u Kleščićevoj ulici i na Trgu Matice hrvatske nude se razni uporabni predmeti, rukotvorine, nakit, licitari, medenjaci, bermet, vino, samoborski džin, kuhano vino, kobasice, fritule i ostale delicije.

– Raznolik i bogat program za cijelu obitelj očekuje vas na pop up klizalištu koje je ove godine još veće. Mališani mogu uživati 
u programu na ledu i posebnoj vožnji najmanjim vlakom kojim upravlja ni manje ni više nego Djed Božićnjak – poručila je direktorica Turističke zajednice  Samobora Ivana Kokot.

Dvostruki doček Nove godine bit će na Trgu kralja Tomislava, u podne će publiku zabavljati bend Night Express, a u ponoć Koala. 
Gradonačelnica Petra Škrobot vjeruje da će Samobor i ove godine, baš kao i lani, biti prepoznat kao ugodna destinacija za slavljeničke dane te svima šalje pozivnicu:

– Provedite vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima u intimnoj atmosferi grada Samobora koji poput pravog adventskog kalendara nudi bezbroj iznenađenja.

Prigodni program upriličit će se i tijekom sljedeće tri subote s početkom u 17 sati. U programu 3. prosinca sudjelovat će članovi Ogranka MH Samobor, samoborski kapelan vlč. Marko Nimac i HPD Jeka. U subotu 10. prosinca tijekom paljenja treće adventske svijeće pridružit će im se vlč. Ante Bojanić i zborovi Župe Krista Kralja – Domaslovec, a u subotu 17. 
prosinca tijekom paljenja četvrte adventske svijeće vlč. Josip Čulig i zborovi Župe sv. Ivana Krstitelja – Lug Samoborski.