Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 18 pregleda
Spomenik budućim generacijama

Kod Sportskog centra u Domagoviću zasađena druga 'Aleja Prvašića'

Aleja prvašića
Foto: Grad Jastrebarsko
Riječ je o projektu Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog kojim se učenici prvog razreda osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta na lokacijama koju odredi jedinica lokalne uprave i samouprave

Na Dan grada Jastrebarskog na lokaciji Sportskog centra u Domagoviću zasađena je druga "Aleja prvašića" - projekt sadnje linijskog drvoreda, svojevrsnog spomenika budućim generacijama.

Naime, svi jaskanski prvi razredi svake godine sade svoje stablo i tako ostavljaju jedinstveni trag o početku školovanja, a prva jaskanska "Aleja prvašića" zasađena je 11. studenog prošle godine kod Glazbene škole, izvijestili su iz Grada.

S ciljem stvaranja kreativnih uspomena na prve školske dane, poticanja zajedničkih projekata među učenicima od prvog razreda osnovne škole i međusobnog povezivanja, suradnje i izgradnje zajedničkih sadržaja, prošle jeseni iniciran je projekt "Aleja prvašića". Riječ je o projektu Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog kojim se učenici prvog razreda osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta na lokacijama koju odredi jedinica lokalne uprave i samouprave.

Tako su prva stabla u prvoj "Aleja prvašića" u Hrvatskoj zasađena kraj Glazbene škole malim i vrijednim ručicama 12 jaskanskih odjeljenja prvašića, pod budnim okom organizatora, nastavnika, roditelja i idejne začetnice projekta Snježane Agostini, dok su ove godine nova mlada stabla zasađena u Domagoviću gdje će nastaviti rasti i tako zauvijek pričati o svojoj generaciji prvašića.

- Danas smo posadili 11 stabala koji će biti simbol rasta i napretka naših prvašića, a nastavkom ovog projekta izgradit ćemo žive rastuće spomenike svakom stanovniku grada i svih prigradskih naselja. Ovim projektom čestitamo Gradu njegov dan, slavimo Dan djeteta i slavimo Dan učitelja! - rekla je Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko.