Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Slatina

Koncert Željka Bebeka pun pogodak 9. Moto susreta u Slatini

Uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine i njihove košare direktor SIC-a Robert Turkalj uslikao je milenijsku fotografiju
Foto: Slatina
Nakon okrepe i fotografiranja, bajkeri su se vratili u kamp na Javorici gdje su održane moto igre, mjerenje decibela i bacanje gume. Navečer je dobru atmosferu dodatno podigla fantastična svirka grupe Euphoria

Ovih su dana na slatinskom jezeru Javorica održani 9. po redu Moto susreti u organizaciji Moto kluba Speed Slatina.

Kamp i prostor za motore

Dobar provod i izuzetna posjećenost rezultat je odlične organizacije članova Speeda, a izrazito vruće vrijeme nije omelo ljubitelje motora da se već poslije podneva počnu okupljati na Javorici. Uz odlično uređen teren, s odvojenim kampom i prostorom za motore, za bajkere je priređeno tradicionalno piće dobrodošlice, a osiguran je i besplatan grah za sve posjetitelje. Okupljanje je trajalo do 17 sati nakon čega je oformljen defile slatinskim ulicama sve do centra grada na zadovoljstvo svih stanovnika i prolaznika. Uz turiranje i buku, bajkeri su tutnjali centrom grada i parkirali svoje ljute mašine na platou ispred gradske uprave te se u Parku 136. slatinske brigade osvježili pićem, a uz pomoć Javne Vatrogasne postrojbe Grada Slatine i njihove košare, direktor SIC-a Robert Turkalj je uslikao milenijsku fotografiju. Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić srdačno je pozdravio sve prisutne i zaželio im srdačnu dobrodošlicu, poželio sretnu vožnju, ugodan boravak u gradu i, naravno, dobru zabavu.

Nakon okrepe i fotografiranja, bajkeri su se vratili u kamp na Javorici gdje su održane moto igre, mjerenje decibela i bacanje gume.

Približavanjem večernjih sati povećavao se broj posjetitelja, a dobru atmosferu dodatno je podigla fantastična svirka grupe Euphoria iz susjedne BiH. Dečki iz Euphorije već su peti put nastupali za ovu publiku. Jedan od trenutaka koje će lokalci zasigurno pamtiti jest trenutak kada se Slatinčanima poznati Drago Tepeša, kojega čitav život prati glas blizanca Željka Bebeka, konačno sa svojim dvojnikom i upoznao. Bila je to ideja Olivera Jukića. Drago Tepeš zvani Cobra u mladosti je često bio mijenjan s Bebekom i doživio je puno lijepih trenutaka zahvaljujući toj sličnosti.

Njihovo upoznavanje odvilo se neposredno prije samog koncerta na oduševljenje Željka Bebeka, a i Cobri je ispunjena životna želja. U međuvremenu se prostor ispod i oko velikog šatora ispunio mnoštvom građana koji su željno iščekivali nastup sarajevske pjevačke ikone moćnog vokala i neodoljivog šarma koji je ispisao neke od najvažnijih stranica glazbene povijesti ovih naših prostora.

Autobus svakih 30 minuta

Valja napomenuti da je Turistička zajednica Grada Slatine u suradnji s tvrtkom Čazmatrans d.o.o već treću godinu zaredom osigurala besplatnu autobusnu liniju od centra grada do Javorice. Tako je autobus prevozio zainteresirane posjetitelje svakih 30 minuta što je u svakom slučaju doprinijelo sigurnosti, udobnosti i boljem opuštanju svih posjetitelja.

Po reakcijama prisutnih vidjelo se da su svi uživali i da su speedovci u suradnji s Gradom Slatinom, Turističkom zajednicom Grada Slatine i brojnim sponzorima koji su također dali podršku odradili maestralan posao.