Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
Bogat sadržaj u Gradu na četiri rijeke

Koncerti, radionice, klizalište i sanjkalište na Adventu u Karlovcu

1/2
Foto: Karlovac
Događanja na Promenadi počinju 16. prosinca, a do kraja godine bit će više od 20 koncerata, nastupit će Pavel, TBF, Kim Verson, Neno Belan, Pipsi...

Ako još razmišljate kamo biste mogli tijekom adventa, Karlovac bi svakako trebao biti na popisu lokacija koje vrijedi posjetiti: brojna kulturna događanja, predstave, više od 20 koncerata, zabavno-edukativne radionice, sportska događanja, besplatna klizališta i sanjkalište i bogata gastronomska ponuda na Adventu u Karlovcu odličan su razlog za dolazak. Poticajan je i podatak da je karlovački Advent već godinama na listi najljepših u Hrvatskoj.

S Magazinom u Novu

– Bogat adventski sadržaj na brojnim gradskim lokacijama; od šanaca i Aquatike do atrija Starog grada Dubovca, učinit će prosinac u Karlovcu zaista posebnim. Bit će sadržaja za sve generacije, programi će se odvijati po cijelom gradu, čime smo Adventu htjeli dati dodanu vrijednost i proširiti turističku ponudu i promociju lokalne kulturne, sportske i zabavne ponude – kazala je Marina Burić, direktorica karlovačke Turističke zajednice.

Događanja su počela 24. studenog otvaranjem izložbe u Aquatici, a već 26. studenog prva se grupa posjetitelja uključila u Adventsku turu po gradu. Organizirane su svake subote u 17 sati, kreće se ispred Paviljona Katzler, a zanimljive priče o gradu gostima pričaju turistički vodiči. Neki od programa su i kreativne dječje radionice sviranja, upoznavanja životinjskog i biljnog svijeta u Šancu, božićne predstave Plesnog kluba st.ART, proslava židovskog blagdana Hanuke, promocija knjige “Karlovački parkovi” 
u režiji Paviljona Katzler, vožnja Žitnom lađom po Kupi...

Iako je Advent počeo 27. studenog, najzabavnije će biti od 16. prosinca pa sve do Nove godine na karlovačkoj Promenadi, koja 
će biti posebno ukrašena, uz koju će biti kućice iz kojih će se širiti blagdanski mirisi poput kuhanog vina, čaja, kuhanih kobasica, fritula i brojnih drugih delicija, ali i gdje će se moći kupiti prigodni pokloni lokalnih kreativaca i proizvođača. U Novu godinu 
Karlovčani i gosti ući će uz nastup grupe Magazin i vatromet. 

Sva događanja mogu se pratiti i putem društvenih mreža Facebook i Instagram. Cjelokupan program može se pogledati na stranici https://visitkarlovac.hr/advent-karlovac/.

U okviru “Obiteljskog programa” pripremljen je šarolik sadržaj  u kojemu će se izmjenjivati radionice, predstave, interaktivne 
igre, nastupi zabavljača i koncerti glazbenika za sve generacije. 

Otvorenje događanja na Promenadi počet će “Bajkom na ledu” i koncertom Damira Kedže, a u idućim danima nastupit će i Zdenka Kovačiček, Pips, Chips & Videoclips, Leteći odred, Neno Belan, TBF, Pavel, Klapa Cambi, Miro Ungar, Kim Verson i mnogi drugi. Od sportskih događanja imamo 3. Adventsku utrku, koja će se održati u subotu 17. prosinca u 17 sati i za koju je već prijavljen velik broj sudionika. Svi detalji utrke objavljeni su na linku utrka.com.

Za najmlađe je pripremljen niz edukativno-zabavnih događanja, koncerata te mađioničarski nastupi koji bi im mogli biti posebno zanimljivi – kazala je Daniela Peris, pročelnica Odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Karlovca.

Osim  sanjkališta i klizališta u Šancu, klizači će moći do kraja godine besplatno uživati i na Gradskom klizalištu kod Sokolskog doma.

Obrtnički sajam

Udruženje obrtnika grada Karlovca i Obrtnička komora Karlovačke županije od 16. do 18. prosinca na Promenadi organiziraju “Božićni obrtnički sajam”,  na kojem će i obrtnici ponuditi prigodne blagdanske proizvode.

Organizator manifestacije Advent u Karlovcu je Grad Karlovac, izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost d. o. o. Sponzori su Karlovačko pivo i Karlovačka banka, a manifestaciju je u sklopu Programa unapređenja turizma podržala i Karlovačka županija.