Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice 40 pregleda
iz drugog pokušaja

Konstituirano vodičko Gradsko vijeće, predsjednik Marin Mikšić (HSS)

Marin Mikšić Vodice
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Vodičko Gradsko vijeće na prvoj sjednici nije konstituirano jer nitko nije dao prijedlog za izbor Mandatno-imunitetnog povjerenstva što je bila prva točka Dnevnog reda, a time je sjednica  bila prekinuta

Izborom Marina Mikšića (HSS) za predsjednika i Gordana Fržopa (HDZ) za potpredsjednika iz drugog pokušaja danas je konstituirano Gradsko vijeće Vodica.

Marinu Mikšiću, koji je na lokalnim izborima bio nositelj liste HSS-HSU, na konstituirajućoj sjednici podršku je dalo sedam HDZ-ovih vijećnika, protiv su bila tri vijećnika Liste našeg mista, a po dva vijećnika Mosta i SDP-a su bili suzdržani.

"Volim ovaj grad i kao predsjednik Gradskog vijeća učinit ću sve da napreduje. Čuvat ćemo Ustav, čuvat ćemo Grad Vodice, brinut ćemo se o sveupnom razvoju i sve skupa vas pozivam da ovo Gradsko vijeće ide u tom smjeru. Za sve koji imaju konstruktivne prijedloge, programe, inicijative ima mjesta u ovom vijeću i u tom pravcu vas želim pozvati na suradnju", rekao je novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Mikšić.

Vodičko Gradsko vijeće na prvoj sjednici nije konstituirano jer nitko nije dao prijedlog za izbor Mandatno-imunitetnog povjerenstva što je bila prva točka Dnevnog reda, a time je sjednica  bila prekinuta.

Postignutim dogovorom HDZ-a koji ima sedam vijećnika i Mikšića osigurana je većina od osam vijećnika. Osim njih, u vodičkom Gradskom vijeću sjede tri vijećnika Liste našeg mista, te po dva vijećnika Mosta i SDP-a.

Gradonačelnica Vodica je Nelka Tomić iz HDZ-a.