Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Gradonačelnik Mišel Jakšić predstavio gradski proračun za sljedeću godinu

Koprivnica će iduće godine biti veliko gradilište, nikad veće u povijesti grada

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Novi razvojni zamah donijet će i velike investicije koje planiraju pokrenuti perjanice koprivničkoga gospodarstva – Podravka, Carlsberg i Hartmann

Gradsko vijeće Koprivnice prošli je tjedan usvojilo proračun za iduću godinu u visini od 282 milijuna kuna. Riječ je o najvećem 
gradskom proračunu u povijesti. Oporba okupljena oko HDZ-a,  šestero vijećnika, bila je protiv ili suzdržana, a za proračun glasalo 
je 11 vijećnika iz SDP-ove vladajuće koalicije.

Centar za oporabu otpada

Vladajuća većina odbila je amandmane HDZ-a koji je tražio više novca (200.000 kuna) za potporu umirovljenicima i više novca (150.000) za pomoć rodiljama. U ime Kluba vijećnika HDZ-a  amandmane je iznio Saša Cestar predloživši da se novac skine medijima i Komunalcu. Mladen Fajdetić (HDZ) nije pak zadovoljan što u proračunu nije predviđen novac za obilježavanje Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja 5. kolovoza.

Gradonačelnik Mišel Jakšić je prihvatio njegovu inicijativu i podsjetio kako je ove godine u povodu Dana pobjede održan međunarodni streljački turnir, a bio je i koncert Klape Cambi. Gradsko vijeće nakon provedenog natječaja prihvatilo je prijedlog da direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras i njegova zamjenica Sandra Sinjeri dobiju novi četverogodišnji mandat na čelu javne gradske tvrtke.

Gradonačelnik Koprivnice uoči sjednice Gradskog vijeća sa suradnicima je predstavio novi gradski proračun. Naglasio je kako su ključni projekti u idućoj godini nova osnovna škola sa sportskom dvoranom na Podolicama koja se naveliko gradi, obnova središnjih gradskih trgova koja je ovih dana počela, širenje građevinskih zona te gradnja i obnova više prometnica. U pripremi je i centar za oporabu otpada koji bi trebao riješiti problem s glomaznim otpadom. Jakšić je spomenuo projekt Aglomeracije koji je u tijeku te najavio da će iduće godine krenuti opsežni radovi u gradu na zamjeni vodovodne i  kanalizacijske mreže.

A tu su i radovi vezani uz II. kolosijek pruge prema Mađarskoj u sklopu kojih će u gradu biti više novih kapitalnih objekata poput nadvožnjaka, podvožnjaka, obnove kolodvora, pothodnika.

- Koprivnica je ovog časa šesti grad u Hrvatskoj po broju zaposlenih na tisuću stanovnika, a taj pozitivan trend, prema najavama 
koje imamo, nastavit će se i iduće godine - naglasio je Jakšić.

Broj zaposlenih

Gradonačelnik je pritom objasnio kako je Podravka najavila da, uz obnovu sedmerokatnice, ide u izgradnju novog logističko-distributivnog centra na Danici. Pivovara Carlsberg ide u vrlo važnu investiciju za tvrtku, ali i cijeli kraj te su najavili zapošljavanje više desetaka radnika. 

I tvornica podložaka za jaja Hartmann stalno je u potražnji za novim radnicima, a i oni su u određenim pregovorima sa svojom upravom u Danskoj o širenju proizvodnih kapaciteta.