Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Bogat program

Koprivničanci slave 662. rođendan svoga grada

Koprivnica
1/5
Foto: Wikimedia commons
Sutra program počinje u 9 sati u COOR-u Podravsko sunce keramičkom radionicom 'Koprivnički suvenir'

U Koprivnici je počelo obilježavanje Dana grada, koji se prema odluci Gradskog vijeća obilježava 4. studenog, kad je 1356. godine kralj Ludovik I. Anžuvinac Koprivnicu proglasio slobodnim kraljevskim gradom.

Aglomeracija Koprivnica Aglomeracija Koprivnica Hrvatske vode: Projekt vrijedan 442 milijuna kuna nije upitan

Program obilježavanja nastavlja se danas nastupom vrtićkih mališana u 9.30 sati na Zrinskom trgu.

U Dječjem vrtiću Igra bit će otvorena izložba dječjih radova na temu "Koprivnica – moj grad", a u OŠ Antun Nemčić Gostovinski međunarodna izložba dječjih radova "Plesovi i nošnje mojeg kraja" i premijera dokumentarnog filma "Greetings from Koprivnica".

Foto: Grad Koprivnica

U 11 sati počinje svečana sjednica Gradskog vijeća, u 12.15 u OŠ Đuro Ester na rasporedu je školska priredba "Gradu za rođendan", u 16.30 u knjižnici Fran Galović pričaonica za djecu predškolske dobi.

Na Sveučilištu Sjever u 18 sati bit će predstavljena knjiga "Kako uspjeti zahvaljujući pogreškama" dr. sc. Saše Petra, a u 19 sati u Galeriji Mijo Kovačić knjiga Jasmina Imamovića "Molim te, zapiši".

Sadnice na dar Preventivna akcija Vozačima koji poštuju pravila na dar sadnice

Sutra program počinje u 9 sati u COOR-u Podravsko sunce keramičkom radionicom "Koprivnički suvenir", nastavlja se priredbama vrtićanaca i učenika osnovnih škola, a završava besplatnom projekcijom filma "U gori raste zelen bor" u kinu Velebit.

Razna događanja izmjenjivat će se sve do 16. studenog.