Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Aglomeracija Koprivnica

Hrvatske vode: Projekt vrijedan 442 milijuna kuna nije upitan

Aglomeracija Koprivnica
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Uključeni su grad i osam okolnih općina - Peteranec, Hlebine, Drnje, Đelekovec, Legrad, Rasinja, Sokolovac i Koprivnički Bregi

– Projekt Aglomeracija Koprivnica je neupitan. Postoji nekoliko tehničkih detalja koji se trebaju odraditi s razine konzultanta. Pred nama je još jedan sastanak na kojem će se raspraviti o još nekoliko pitanja, no ne takvih da bi projekt dovela u pitanje – istaknuo je Davor Vukmirić, zamjenik direktora Hrvatskih voda na radnom sastanku o najvećem infrastrukturnom projektu u Koprivničko-križevačkoj županiji, na kojem su bili predstavnici Grada Koprivnice, Koprivničkih voda, Komunalca i Hrvatskih voda.

Svi u vrtić Novi programi za 200 djece Za projekt "Svi u vrtić" iz europskih fondova dobiveno 13 milijuna kn

Koprivničke vode su, prema riječima direktora Zdravka Petrasa, pripremile svu potrebnu dokumentaciju za dobivanje suglasnosti od nadležnog Ministarstva, kako bi se osiguralo sufinanciranje Europske unije.

Ostanak mladih u selima

– Dokumentacija je predana i čeka se Jaspersovo odobrenje – kazao je Petras. Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je važnost suradnje i komunikacije Grada, Ministarstva, Hrvatskih voda, ali i saborskih zastupnika s područja Koprivničko-križevačke županije. Posebno je izdvojio doprinos zastupnika Branka Hrga iz Križevaca, koji se, kako je rekao, otvoreno zalagao za realizaciju projekta. – Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu koji je u pripremi i pred provedbom u Koprivničko-križevačkoj županiji. Smatram da je od velikog značaja ne samo za grad, nego i za naše okolne općine – rekao je gradonačelnik Jakšić. Projekt Aglomeracija Koprivnica prema završnoj verziji Studije izvedivosti procijenjen je na oko 441,9 milijuna kuna, od čega će 68 posto sufinancirati Europska unija. Uvođenjem sustava vode i odvodnje u ostale općine stvaraju se, rečeno je, uvjeti da mlade obitelji ostanu živjeti u selima. Cilj je, prije svega, osigurati bolju kvalitetu života i povećati standard očuvanja okoliša.

radovi povezivanje s glavnim gradom Ministar Butković potvrdio – gradit će se brza cesta prema Koprivnici

Do 2023. godine

Projektom je, kažu u Gradu, planirano proširenje postojećeg sustava odvodnje na nova naselja i dogradnja u naseljima u kojima sustav odvodnje već postoji. U Aglomeraciju Koprivnica spadaju grad Koprivnica i osam okolnih općina - Peteranec, Hlebine, Drnje, Đelekovec, Legrad, Rasinja, Sokolovac i Koprivnički Bregi. Planirana je i rekonstrukcija dotrajalog mješovitog sustava odvodnje na području grada, gradnja i opremanje objekata za optimalizaciju sustava vodoopskrbe i odvodnje, preseljenje laboratorija za ispitivanje kvalitete vode na lokaciju u Herešinu i drugo. Pođe li sve po planu, projekt bi trebao završiti 2023. godine. 

Oronula kuća na adresi Esterova 19 uskoro će dobiti novo ruho Projekti Obnova kuće Malančec, najstarije Esterove ulice i bedema Slikar Zlatko Kauzlarić Atač Slikar Zlatko Kauzlarić Atač predložen za počasnog građanina 'Koprivnica je grad koji se fantastično razvija, hvala što su me se ljudi sjetili'