Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Novi programi za 200 djece

Za projekt "Svi u vrtić" iz europskih fondova dobiveno 13 milijuna kn

Svi u vrtić
Foto: Međimurska županija
Riješit će se problem nefleksibilne organizacije rada dječjih vrtića, kaže voditeljica Mateja Novak

Produljeni boravak za osamdesetak djece, boravak u poslijepodnevnim satima za 121 dijete, zapošljavanje 22 odgojitelja i stručna suradnika, osam spremačica i šest kuharica... Sve to zahvaljujući projektu „Svi u vrtić“ koji se provodi u šest matičnih međimurskih dječjih vrtića i nekoliko područnih, vrijednom više od 13 milijuna kuna. Kupit će se i oprema i vanjske sprave za vrtiće te uvesti novi inovativniji način rada koji će pomoći i roditeljima da lakše balansiraju između obiteljskih i poslovnih obveza.

Čakovec Nezaposlenost Poslodavci tražili 4348 radnika, na burzi 2220

Projekt je pripremila javna ustanova REDEA, a provodi ga Grad Mursko Središće uz ustanove za predškolski odgoj – vrtić “Belica”, vrtić “Loptica” u Čakovcu, vrtić “Maslačak” u Murskom Središću, vrtić “Potočnica” u Maloj Subotici, vrtić “Dječja mašta” u Čakovcu i vrtić “Vrapčić” u Šenkovcu. Partner na projektu je Općina Mala Subotica. Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak ističe da se projekt u cijelosti financira iz europskih fondova.

– Njime će se riješiti problem nefleksibilne organizacije rada dječjih vrtića i omogućiti da djeca što kvalitetnije provedu svoje vrijeme – objasnila je voditeljica projekta Mateja Novak.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je da je dostupnost vrtića i skrbi za djecu jedna od najvažnijih usluga koje obiteljima trebaju u usklađivanju obiteljskog i poslovnog života.      

Romi Školica jednakih mogućnosti Produženi boravak i predškola za tristotinjak djece