Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica 74 pregleda
Za preddiplomske i diplomske studije

Koprivničkim studentima uručeni novi ugovori o stipendiranju

Koprivnica stipendije
Foto: Grad Koprivnica
Stipendije iznose 550 kn mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 1.100 kn za studiranje izvan zemlje

Grad Koprivnica sklopio je nove ugovore sa studentima za akademsku godinu 2016/2017. Ugovore su u srijedu studentima uručili Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i Darko Ledinski, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove.

– Svima vam želim da ove godine na upisanim fakultetima ostvarite ciljeve koje ste si postavili te u konačnici nakon završetka školovanja da pronađete željeni posao. Iz godine u godinu broj studenata koji stipendiramo raste i osobno smatram da to nije nešto što se isplaćuje iz proračuna već nešto što se ulaže iz našeg proračuna, a to ćemo i dalje poticati jer budućnost ovog grada je na vama – rekao je Mišel Jakšić.

Stipendiranje za preddiplomske i diplomske studije

Grad Koprivnica stipendira redovne studente s područja Grada Koprivnice na preddiplomskom i diplomskom studiju, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Koprivnice i to u neprekinutom trajanju od najmanje dvije godine.Ovogodišnji stipendistica je i Ana Marija Strnad.

– Stipendija mi znači jako puno jer pored studentskih obaveza nemam vremena za rad, fakultet mi je na prvom mjestu – rekla je Ana Marija Strnad, studentica na Sveučilištu Sjever.

Stipendije studentima s područja Grada Koprivnice u akademskoj godini 2016./2017. iznose 550 kn mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 1.100 kn za studiranje izvan Hrvatske, a sredstava za isplatu stipendija osigurana su u Proračunu Grada Koprivnice. U proračunu je ove godine planirano za isplatu studentskih stipendija 3.300.000,00 kn.

Nove Ugovore potpisalo je 159 studenata i njima će u siječnju biti isplaćena stipendija za mjesec listopad, studeni i prosinac 2016. godine te će im se dalje redovno stipendije isplaćivati svaki mjesec. Trenutno grad stipendira oko 500 studenata.