Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Veliki povratak košarke u Vinkovce

Košarkaški turnir PRO 3x3 Tour privukao veliki broj gledatelja

Foto: Vinkovci
– Očekivao sam da će biti spektakl jer Vinkovci su željni košarke i sporta, ali i atraktivne zabave. Vjerujem da smo probudili uspavani košarkaški grad – rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić

Vinkovci su bili peti grad u Hrvatskoj koji je bio domaćin košarkaškog turnira PRO 3x3 Tour koji je donio dva dana odličnog basketa. Uz obilje atraktivnih poteza i koševa posebno raduje činjenica da je turnir u Vinkovcima okupio veliki broj gledatelja tako da su tribine improviziranog košarkaškog igrališta na parkiralištu hotela Slavonija bile prepune ljubitelja košarke. Uz same ekipe organizirano je i natjecanje među gledateljima u pogađanju trojki u kojem je najbolji bio Jakov Vujava.

Kako i priliči povijesti Vinkovaca, na terenu su se mogli vidjeti i Rimljani, a upriličena je i bakljada. Sve to pratio je direktan prijenos na sportskom televizijskom kanalu Sport klub.

– Očekivao sam da će biti spektakl jer Vinkovci su željni košarke i sporta, ali i atraktivne zabave. Vjerujem da smo probudili uspavani košarkaški grad te da će nakon ovoga turnira naša sportska igrališta ponovno biti puna košarkaških ekipa i da ćemo ulicama grada čuti zvukove lopte, obruča i mrežice. Naša publika je predivna, a organizatori su napomenuli kako do sada nigdje nisu imali ovako vatrenu publiku i navijanje. Zato im neizmjerna hvala. Zahvalio bih i svim našim sponzorima, ali i volonterima jer bez njih bi ovakav spektakl bilo teško organizirati – rekao je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.