Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
za 2018. godinu

Kraj jednom od gorućih problema, u planu gradnja nadvožnjaka za Borince

Vinkovci nadvožnjak
Foto: Branimir Bradarić
Vinkovačke gradske vlasti podsjećaju kako stanovnici prigradskog naselja Borinci godinama traže izgradnju nadvožnjaka kod Spačve preko magistralne pruge Zagreb-Vinkovci kako bi bili sigurniji

Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić najavio je danas u Vinkovcima kako će do kraja ove godine biti izrađena projektna dokumentacija i vjerojatno ishođene građevinske dozvole za izgradnju nadvožnjaka preko pružnog prijelaza kod vinkovačke tvrtke Spačva. Radi se o prijelazu koji je nezaštićen, a koji svakodnevno koristi veliki broj mještana prigradskog naselja Borinci.

- Očekujemo da će tijekom 2018. godine započeti radovi na izgradnji nadvožnjaka - rekao je Kršić.

Vinkovačke gradske vlasti podsjećaju kako stanovnici prigradskog naselja Borinci godinama traže izgradnju nadvožnjaka kod Spačve preko magistralne pruge Zagreb-Vinkovci kako bi bili sigurniji. Isto tako tražili su i nekoliko pruga za teretni promet kako bi se ovaj dio grada prometno povezao s gradskim središtem do kojega trenutačno moraju ići i desetak kilometara obilaznim pravcima. Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić, koji je i kandidat za gradonačelnika Vinkovaca, kazao je kako je ovo jedan od gorućih problema grada.

- Insistirat ću da se on što prije riješi. Razumijevanje smo pronašli kod ministra prometa Olega Butkovića kojega smo upoznali s problemom - rekao je Bosančić.