Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
split

Kreće sanacija Park šume Marjan

Park-šuma Marjan
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Prema procjenama bit će potrebno ukloniti oko 20.000 stabala, a kretanje šumom će se ograničavati sukladno stanju na terenu

Stožer Civilne zaštite Grada Splita na sjednici održanoj 12. veljače donio je Operativno-dinamički plan suzbijanja potkornjaka na području Park šume Marjan kojeg je izradila Radna skupina za Marjan.

 

Andro Krstulović Opara Zahtjev za župana zbog potkornjaka Krstulović Opara traži da za Marjan proglasi opasnost od elementarne nepogode

Po završetku sjednice koordinator Radne skupine Nenad Ružić najavio je kako radovi na Marjanu počinju danas, a sječu zaraženih stabala obavljat će, u početnoj fazi sanacije, zaposlenici Javne vatrogasne postrojbe, Parkova i nasada te JU Park Šume Marjan. 

Prema procjenama bit će potrebno ukloniti oko 20.000 stabala, a ciljani rok za sanaciju je 1. travnja, ovisno o vremenskim uvjetima. Kretanje park šumom Marjan će se ograničavati sukladno stanju na terenu, dok se promet neće zatvarati kako bi život na ovom dijelu grada maksimalno normalno funkcionirao.