Izbornik
Naslovnica Gradovi Hvar 97 pregleda
Tradicionalni oproštaj od Stare godine

Krenula 40. novogodišnja regata u Hvaru

regata
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Zbog jake tramuntane prvog dana odrađen je samo prvi plov za klasu optimist. Najbolji od njih 91 bio je Nathan Berto iz JK Maestral iz Rovinja

Jubilarna 40. Međunarodna novogodišnja regata za klase Optimist i Laser u organizaciji JK Zvir okupila je ove godine 168 jedriličara iz 16 zemalja svijeta. Sportsko natjecanje uz koje Hvarani već četiri desetljeća ispraćaju Staru godinu održava se od 28. do 31. prosinca u hvarskom akvatoriju. Uz 91 natjecatelja u klasi optimist, za „Laser Europa Cup“ natjecat će se 77 jedriličara u klasama Laser Standard, Radial i 4,7.

Zbog jake tramuntane prvog dana odrađen je samo prvi plov za klasu optimist. Najbolji od njih 91 bio je Nathan Berto iz JK Maestral iz Rovinja, a odmah iza njega je jedan od naših najuspješnijih mladih jedriličara, Hvaranin Filip Jurišić koji jedri za splitski klub Mornar.

Boje domaćina, JK Zvir, brane optimisti Tonči Šćepanović i Petar Hure te Roko Vekić u klasi Laser 4,7. Regata završava na Staru godinu 36. navigacijskom regatom „Memorijal Zdenka Roića“, izvijestili su iz Grada Hvara.