Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Akcija Udruge 'Mijau' Rijeka

Krenula sterilizacija mačaka, cijene niže za one koji se odazovu

mačka
Foto: Filip Brala/PIXSELL/Ilustracija
Iz Udruge apeliraju na građane da se odazovu i steriliziraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima

Uz suradnju s četiri veterinarske ambulante u Rijeci, Udruga 'Mijau' Rijeka i ove godine organizira akciju sterilizacije mačaka. Akcija počinje danas, 15. siječnja, zbog velikog interesira građana i traje do 28. veljače. Tako svi građani imaju priliku sterilizirati jednu ili više mačaka s popustom od 50%. Cijena ovisi od ambulante do ambulante. Zahvat za ženke iznosi od 205 do 260 kn, dok za mužjake iznosi od 160 do 205 kuna.

Riječki karneval Riječki karneval od 17. siječnja do 14. veljače Izborom kraljice i primopredajom ključeva počet će maškarane ludosti

Udruga apelira na sve sugrađane da se odazovu i steriliziraju/kastriraju svoje kućne ljubimce, pa i one mace koje hrane ispred svojih kuća, a koje unatoč tome ne smatraju svojima. Vlasnici mačaka i oni koji mačke hrane ispred svojih kuća, odgovorni su za povećanje broja mačaka i ukoliko zaista žele pomoći životinjama, jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka, zbog spolno prenosivi bolesti, kažu iz Udruge.

Mačke je Zakonom zabranjeno uklanjati i ubijati. Isto tako protuzakonito im je uskratiti hranu, vodu i stanište. Udruga 'Mijau' nema azila i ne prihvaća mačiće. Po Zakonu o zaštiti životinja svi oni koji su svjesno dozvolili okote svojih ljubimaca, dužni su zbrinuti legla svojih životinja ili ih sterilizirati/kastrirati.

Osnovni cilj je kažu u Udruzi, djelovati preventivno s projektom 'uhvati, steriliziraj i vrati”'koji se provodi već 15 godina po uzoru na projekte iz cijeloga svijeta. Iz Udruge 'Mijau' mole građane Rijeke i Primorsko-goranske  županije da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.

Više informacija možete saznati na stranicama Grada Rijeke.

Zračna luka Rijeka Odlični rezultati Zračna luka Rijeka ostvarila rekordni prihod